Український миротворець помер від малярії в госпіталі в Уганді у місті міста Кампала. Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на штаб українського контингенту в ДР Конго.

Відомо, що український військовослужбовець служив у складі стабілізаційної місії Організації об'єднаних націй в Демократичній республіці Конго.

"Трагічно загинув український офіцер, який виконував завдання у Демократичній Республіці Конго в якості військового спостерігача. Військовослужбовець Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних Сил України полковник Юрій Політько проходив службу в місті Китчанга", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут
Показати ще

У штабі українського контингенту Конго зазначили, що штабом МООНСДРК було отримано лист від Бази медичної підтримки Місії у місті Энтебе, в якому повідомляється, що внаслідок важкої форми протікання малярії 11 квітня 2019 полковник Політько Юрій Володимирович помер у госпіталі четвертого рівня міста Кампала (Уганда).

Варто зазначити, що малярія – загрозливе для життя захворювання, і передається через укуси комарів. Зараження малярією відбувається у багатьох країнах світу, близько 90 країн. Переважно це країни Африки, Азії, Південної і Північної Америк. В Україні передача малярії комарами не відбувається і наразі усі зареєстровані випадки захворювань – завезені.

Симптоми малярії проявляються через 10-15 днів після укусу інфікованого комара. Перші симптоми – лихоманка, головний біль – можуть проявлятися слабко, що ускладнює виявлення малярії. Лікування необхідно розпочати протягом перших 24 годин після прояву симптомів.

Нагадаємо, собачий нюх замість аналізу крові: медики нацькували гончих на смертельне захворювання.

Як повідомляв портал "Знай.uа", міжнародна команда вчених з Великобританії та Гамбії виявили перші докази, що собаки можуть унюхати малярію.

Також інформаційний портал "Знай.uа" писав, що поїлки для собак містять бактерії, які загрожують здоров'ю та життю.