У місті на Харківщині вогонь спопелив храм Московського патріархату, оскільки пожежники не змогли його загасити, пише Політека.

Про це розповів місцевий житель Олександр Золотарьов.

"За один (не повний рік) в Люботині було більше 5 великих пожеж. Пожежні машини приїжджають напівпорожніми. Заправлятися ніде. Пожежники з Харкова приїхали швидше, ніж наші машини встигли заправитися водою. Морок. У нас що, в місті немає жодного гідранта? Чому немає на об’єктах залізниці, на вокзалі? Чому ми не дбаємо про пожежобезпеки?", – зазначив він.

Разом з тим, Золотарьов підкреслив, що інцидент з храмом Миколи Чудотворця, який належав Московському патріархату, є "знаком".

Раніше зазначалось, що священика УПЦ МП вигнали через рішення громади про перехід в ПЦУ в селі Копитів Корецького району Рівненської області. Це сталося в суботу, 13 квітня. Священик Ігор Власюк присвятив службі прихожанам у селі понад 20 років.

"Я захищаю УПЦ. Я прослужив 21 рік. Цих людей хрестив, ховав їх родичів і близьких. Вінчав … І зараз — бачите?" - сказав протоієрей.

Інцидент трапився, коли прихильники Православної церкви України зустрілися з односельцями, які виступають за Московський патріархат.

Тоді священика Ігоря Власюка вивели під руки з криками "Ганьба!", а потім вигнали і його прихильників.

Місцеві мешканці кажуть, що хочуть чути в храмі служби українською мовою. І під час переходу в ПЦУ Власюку запропонували служити в церкві по черзі з іншим священиком, однак він відмовився. Голосувала громада за перехід з Московського патріархату ще в лютому, і до цих пір храм був опечатаний. Прихильники ПЦУ принесли документ, що дозволив їм відкрити храм і після вигнання Власюка і прихожан, які підтримали його, пройшла перша служба українською мовою. Її провів священик, спеціально приїхав з Корця.

Нагадаємо, псалтир за Порошенка: в УПЦ вирішили добити українців креативом.

Як повідомляв Знай.uа, Євангеліє на шмаття та помальовані ікони: вандали вчинили розправу в серці храму.

Також, портал Знай.uа писав, що Волкер розповів про виборі США на виборах президента України.