У ніч з 6 на 7 квітня на Тернопільщині невідомі скоїли напад на храм Православної Церкви України. Зловмисники потрапили в церкву через вікно у вівтарі.

Вандали напали на храм Святої Трійці на Божій горі, що біля села Великі Бережці Кременецького району. Про це повідомив настоятель храму протоієрей Василь Дідик.

Він розповів, що вандали осквернили головні святині храму. Так, пізніше в лісі знайшли напрестольне Євангеліє з вирваними сторінками. Крім того, вони пошкодили орнамент на стіні храму й знищили ікони Спасителя, Божої Матері, Святого Миколая.

На старовинній іконі "Христос і вівці" на підйомі в храм вони намалювали перевернуті хрести. Також вибили вікно під куполом.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Судячи по залишених слідах, вандали вилізли на купол храму і мали намір скинути хрест. Однак, на щастя, це їм не вдалося", – наголосив отець Василь.

Протоієрей припустив, що це не просто напад і таку наругу вчинили не звичайні хулігани, а члени якоїсь секти. Про це свідчать написи на іконах. Крім того, нападники не взяли гроші, які знаходилися в храмі.

Настоятель храму розповів, що це не перший напад за останній час. Так, в неділю Торжества православ'я в печері були пошкоджені ікони.

"Тоді ми в міліцію не зверталися. Пошкодження були незначними, і ми думали, що це дрібне хуліганство. Як з'ясувалося, вандали діють цілеспрямовано", – сказав протоієрей Василь Діди

Поліції вдалося вийти на слід одного з імовірних нападників. Їм є житель Рівненської області.

"Приїхали до нього додому – інформація підтвердилася. У нього вдома виявлено схожі зображення, які він малював на образах. Це і образи перевернуті, і інші зображення, які були проявом вандалізму по відношенню до церковної атрибутики та церковних образів", – каже Сергій Крета, начальник відділу комунікації нацполиции в Тернопільській області.

Нагадаємо, вандали пограбували церковний склеп і викрали голову хрестоносця.

Як повідомляв Знай. ua, у Києві неадеквати вчинили жорстоку розправу над місцевою "зіркою".

Знай. ua писав, що вандали влаштували погром на кладовищі у Великий піст.