Безумовно, пенсіонери не тільки відносяться до найбільш соціально незахищених верств населення, але також потребують додаткового захисту і поваги до себе. Крім того, в наш час саме вони представляють саму вразливу мішень для всякого роду зловмисників, внаслідок чого повідомлення про грабежі та вбивства людей пенсійного віку перестали бути винятком. Злочинці користуються безпорадним станом літніх заради власного збагачення або особистої помсти.

Як стало відомо, тільки за минулий тиждень на Житомирщині зафіксовано відразу два вбивства жінок у віці. На щастя, в обох випадках підозрюваних затримали, про що стало відомо з повідомлення начальника ГУ Національної поліції в Житомирській області В'ячеслава Печененко.

Пенсіонерка

Зокрема, 10 квітня в Емільчинське відділення поліції надійшло повідомлення про вбивство 84-річної пенсіонерки. Після декількох годин напруженої роботи поліцейські встановили та затримали 55-річного односельця, якого обґрунтовано підозрюють у скоєнні жорстокого злочину. Після цього через два дні в поліцію звернувся житель Попільнянського району і розповів, що його тітка пропала безвісти: 80-річна жінка вранці 11 квітня вирушила отримувати пенсію і не повернулася додому. Через деякий час поліцейські виявили її тіло у лісосмузі за селом, а протягом кількох годин встановили причетного до вбивства.

Поліція

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

У цілому за минулий тиждень в поліцію Житомирській області надійшло майже 4400 повідомлень, кожне десяте з яких містить ознаки кримінальних злочинів. Завдяки проведеним поліцейськими заходам кожен п'ятий злочин вже розкрито.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Київській області сталася трагедія. У Фастові невідомі зловмисники розстріляли 42-річного голову фермерського господарства. Його тіло з вогнепальними пораненнями виявили опівночі.

Як повідомляв портал "Знай.uа": 19-річна дівчина, яка мешкає в столиці нашої країни, несподівано виплигнула з вікна 11 поверху. Правоохоронцям вдалося встановити особу загиблої, оскільки у неї при собі був паспорт.

Також "Знай.uа" писав, що 31-річний житель Херсонської області розповів, що їхав у вагоні плацкарту і вже ліг спати, коли на нього із ножем напав п'яний чоловік, який їхав на сусідній полиці.