Поки дизайнери створюють одяг з вторсировини, звичайні українці активно заробляють на речах, які вже своє віджили, або принаймні набридли. Таким чином, за раніше улюблену сукню можна отримати якись сотню, а за взуття ще - більше, а речі отримують нове життя та тішать тих, у кого немає грошей на нове.

Про онлайн секонд-хенд пише "Сьогодні".

У шафі кожної модниці знайдеться не одна річ, яка лежить місяцями чи роками без діла. Часто такі речі одягали раз-два, а то й взагалі - жодного.

одяг

Киянка Юлія Новаченко не стала збирати колекцію з непотрібної одягу і два роки тому почала розпродаж в інтернеті.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"З мого досвіду, дуже добре розходяться базові речі. Наприклад, біла пряма сорочка, прямі джинси, кеди – все без якогось особливого декору", – розповідає Юлія.

Щоб прискорити продаж свого одягу, навіть якщо він новий, ціну ставлять заманливу, на нові речі набагато нижчу за магазинну. В такому випадку шанси на те, що вона когось зацікавить, зростають в рази.

непотрібні речі

"Зазвичай речі з рук, нові, у яких є ярлики та етикетки, продають зі знижкою 5-10% . Якщо ця річ хоча б раз була у вжитку і з неї зрізали бирки або етикетки, то роблять знижку в 30-50%. А якщо річ активно носили, вона має сліди шкарпетки, то віднімають 70%", – розповідає менеджер із комунікацій інтернет-майданчики Марія Григор'єва.

Найпопулярнішими серед вживаних речей є сукні.

гроші

Якщо ж ви боїтеся продавати онлайн, експерти радять вибирати спеціалізовані платформи або комісійні магазини. Власниця одного з таких магазинів Елла Хачикян розповідає, що і брендові речі і мас-маркет продаються однаково добре. Але в магазин приймають не всі.

"Річ повинна виглядати ідеально чистою, без сторонніх запахів, без плям, після хімчистки або акуратно випрана будинку і випрасувана", – розповідає Елла.

Крім того, у комісійних магазинах добре продаються сумки та рюкзаки.

сумки

Також не меншим попитом користується взуття в гарному стані та рідкісних розмірів. Наприклад, туфлі на шпильці від 33 розміру, чи жіноче взуття більше 40 розміру.

Нагадаємо, відома українська співачка Слава Камінська розповіла, скільки витрачає на гардероб.

Як повідомляв портал Знай.ua, українці взяли штурмом магазин дешевих речей.

Також Знай.ua писав про те, що Меган Маркл розкритикували за задешеві колготи.