Для пересічних українців приготували черговий тарифний сюрприз. Постанова Кабміну про зниження ціни на газ неможлива для виконання, оскільки суперечить іншим постановами уряду. Про це заявив керівник газового дивізіону Нафтогазу Андрій Фаворов.

У травні "Нафтогаз" запланував підвищити тарифи для населення, тому що це передбачено урядовою постановою та домовленостями з Міжнародним валютним фондом. Відтепер вартість одного кубометра газу для населення становитиме 9,7-9,8 грн.

Керівник газового дивізіону Нафтогазу Андрій Фаворов зазначає, що знизити ціну на газ для населення уряд може тільки двома шляхами: надати пряму вказівку або внести зміни в постанову 867 (так званий режим ПСО), яке передбачає державне регулювання цін на газ для населення.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Але постанова №293 (дозволяє продавати газ дешевше ПСО) – це не перший і не другий шлях. При діючому режимі ПСО уряд прийняв ще одну постанову, і тепер вони суперечать один одному", - зазначив він.

Андрій Фаворов підкреслив, що Камін не узгоджував із Нафтогазом проект нової постанови.

"У цьому документі зазначено, що компанія постачає газ з урахуванням умов, визначених Кабміном. Про які умови йдеться – не зрозуміло", – додає експерт.

Разом з тим, остання урядова постанова, якою Кабмін пропонував знизити ціни на газ, не є ні першим, ні другим шляхом. Тому пересічним українцям, схоже, знову запланували затягнути паски.

Нагадаємо, що для отримання субсидії, деяким українцям потрібно повторно заповнити декларацію та надати до служби соцзахисту деякі дані.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Міністерстві соціальної політики розповіли про можливе введення в Україні нового виду аліментів: коли дітьми виплачується щомісячна допомога престарілим батькам.

Також портал Знай.uа писав, що близько 13% одержувачів субсидій, які не отримують пенсії, до теперішнього часу не звернулися в Ощадбанк за пересланої державної фінансовою допомогою.