У середу, 16 квітня, комітет Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення прийняв рекомендації Кабінету міністрів про надання субсидій у грошовій формі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби парламенту, - пише Politeka.

Так, на засіданні комітету чиновники зійшлися на необхідності врегулювати наступні питання:

погашення заборгованості, яка виникла внаслідок несвоєчасного перерахування субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на виконання програм соціального захисту населення щодо надання пільг та житлових субсидій;

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

узгодження термінів оплати житлових послуг з термінами переказу коштів для виплати субсидій готівкою;

забезпечення мобільними телефонами пенсіонерів для виконання вимог Положення про порядок призначення субсидій, затвердженого постановою Кабміну від 21 жовтня 1995 року №848;

надання Держприкордонслужбою України інформації про перетин держкордону особами, які претендують на субсидії;

врегулювання проблем із застосуванням методики розподілу між громадянами обсягів спожитих комунальних послуг і тому подібне.

Раніше ми писали про те, що у 2019 році соціальні виплати на дітей збільшаться, однак деякі з них залишаться на тому ж рівні, що і в минулому році. Наприклад, допомога при вагітності зросте до 2207 грн., а виплати матерям-одиначкам з дітьми до 6 років – до 1779 грн. Якщо вік дитини від 6 до 18 років, то допомога становитиме 2218 грн.

Нагадаємо, що для отримання субсидії, деяким українцям потрібно повторно заповнити декларацію та надати до служби соцзахисту деякі дані.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Міністерстві соціальної політики розповіли про можливе введення в Україні нового виду аліментів: коли дітьми виплачується щомісячна допомога престарілим батькам.

Також портал Знай.uа писав, що близько 13% одержувачів субсидій, які не отримують пенсії, до теперішнього часу не звернулися в Ощадбанк за пересланою державною фінансовою допомогою.