За словами Руслана Форостяка, який є радником начальника Одеської поліції, в області клієнти Приватбанку панікують.

Про це він повідомив в своїх соцмережах.

"Якісь дегенерати розпустили чутки, що ПриватБанк все, ну або скоро все. Тисячі громадян кинулися знімати заощадження, черги, паніка. Люди астанавітєсь!" — пише Форостяк.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Варто нагадати, що Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету міністрів щодо ПриватБанка. Націоналізацію установи скасували.

Варто відзначити, що 16 квітня Господарський суд Києва оголосив перерву до 7 травня 2019 року у справі за позовом Ігоря Коломойського. Таким чином це питання відклали до закінчення виборів.

У справі про націоналізацію Приватбанку існує два позовних лінії. Перша — позапланова перевірка банку в жовтні 2016 року, а друга його націоналізація в грудні 2016. Перевірку визнали незаконною, і зараз Нацбанк в Апеляційному суді оскаржить це рішення. Якщо НБУ програє апеляцію, то захист екс-власників банку зможе довести незаконність переходу до держави Приватбанку.

Також проходять засідання суду у контексті позову про можливу незаконною націоналізацію фінустанови. У ході слухань 9 квітня позивачі заявили клопотання про розширення переліку своїх вимог пункту про повернення їм акцій Приватбанку, і суд прийняв це клопотання.

У той же час суд відхилив клопотання Мінфіну, який просив залишити позовну заяву без розгляду. У міністерстві вважають, що в матеріалах справи відсутні докази наявності права власності Коломойського на акції Приватбанку.

Це всього лише суд першої інстанції, і навіть після рішення будуть довгі місяці позовів, аж до Верховного Суду.

Нагадаємо, Українські банки змінять платіжки

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Коломойський може повернути ПриватБанк після виборів

Також "Знай.ua" писав про те, що ПриватБанк блокує рахунки українців