У четвер, 11 квітня, у селі Гунча Гайсинського району Вінницької області зареєстрували спалах гострої кишкової інфекції. Після поминального обіду шестеро людей опинилися на лікарняних ліжках. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

У лікарні потерпілим посталиви попередній діагноз "Гострий гастроентероколіт". Відомо, що страви у приватний будинок замовили з кафе в місті Гайсин. У підсумку довелося госпіталізувати 6 чоловік з 16, що були присутні на застіллі.

лікарня
лікарня

Працівники закладу громадського харчування обстежені на кишкову паличку. За результатами перевірки, фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області було підготовлено припис про усунення порушення вимог законодавства про харчові продукти та винесено рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів.

Раніше повідомлялося, що з 1 квітня вступили в дію чергові нововведення у системі охорони здоров'я України. У першу чергу мова йде про електронні рецепти, а також систему фінансування медустанов.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

У той же час чутки про закінчення терміну підписання декларації з сімейним лікарем або про нові правила виклику екстреної допомоги не підтвердилися.

Так, у Моз повідомили, що з 1 квітня оновилася програма "Доступні ліки", якою пацієнти зможуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронхіальної астми.

Нагадаємо, останнім часом дуже часто українці стали знаходити сторонні предмети у продуктах харчування.

Раніше Знай.uа повідомляв, виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про те, як допомогти дітям у разі хімічного отруєння.

Також Знай.uа писав, на заняття в одній з шкіл Дніпра у вівторок, 14 квітня, не прийшло 512 учнів. Частина з них поскаржилася на погане самопочуття. 12 осіб госпіталізовано. Зокрема, зазначається, що на навчання в одну із шкіл Шевченківського району не з'явилося на понад 500 чоловік.