У разі успішної реалізації прозорих онлайн-аукціонів в банкрутстві, ми можемо вивести з тіні активів на суму понад 5 млрд грн на рік.

Про це зазначає перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов для "Новое время".

Він розповів, що спеціальний Кодекс про банкрутство вже підписав чинний президент Порошенко. за словами Нефьодова це наступний, проте не останній крок для того щоб в Україні нарешті з'явилась ефективна та зрозуміла процедуру банкрутства.

Чому це принципове питання

Протягом багатьох років продаж майна була фікцією і постійним каменем спотикання в інтересах кредиторів, боржників та усіх учасників процедури банкрутства.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нефьодов відзначає, що єдиним прогресивним методом розпродажу кредитного майна є вихід в "онлайн", коли кожен зможе побачити та купити власність банкрута.

При цьому він додав, що у Кодексі передбачена дворівнева система електронних аукціонів, за принципами роботи системи ProZorro. Адже іншої подібної системи в Україні просто не існує

Яка ефективність онлайн-аукціонів для банкрутства

Однозначно порахувати складно, бо скільки зараз у “тіні” навіть важко уявити, але можна провести аналогію. Так, за два роки через Прозоро.Продажі продано та здано в оренду майна майже на 16 мільярдів гривень.

Крім того він додав, що перехід на онлайн-аукціони стане чітким сигналом для інвесторів, що їх права будуть дотримані.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва ухвалив ще одне рішення на користь Ігоря Коломойського у справі про націоналізацію ПриватБанку.

Як повідомляв "Знай.ua", колишній співвласник "Приватбанку" Ігор Коломойський заявив, що йому все одно, як скасування націоналізації банку вплине на операційну діяльність фінансової установи. Правда, бізнесмен переконаний, що нинішній менеджерський склад банку піде під суд.

Також "Знай.ua" писав, що Україна останнім часом часто потрапляє до "сумних" рейтингів. Цього разу для нас знову знайшлося місце серед "найбільш нещасних економік світу".

Розслідування по Майдану можуть тривати 15 років, якщо влада не зміниться - Горбатюк