Україна останнім часом часто потрапляє до "сумних" рейтингів. Цього разу для нас знову знайшлося місце серед "найбільш нещасних економік світу".

Рейтинг склало агентство Bloomberg.

Список "найбільш нещасних економік світу" знову очолила Венесуела.

інфляція

У цьому рейтингу відображається рівень інфляції та прогноз по безробіттю в країні. Відповідно до щорічного Bloomberg Misery Index, Каракас в п'ятий раз лідирує у цьому списку.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Уряд Венесуели не публікує економічні дані з 2016 року. Однак експерти агентства Bloomberg вважають, що інфляція в нинішньому році в країні досягне 8 млн відсотків. У 2018 році інфляція оцінювалася в 930 тисяч відсотків.

Венесуела, державний переворот

В десятку "нещасних" економік потрапили й інші південноамериканські країни: Аргентина, Уругвай, Бразилія. На четвертому місці Туреччина.

Шосте місце займає Україна з інфляцією в 17,3 відсотків. Також у списку є Російська Федерація, їй виділили 17-у сходинку рейтингу.

Україна,злидні

Зазначимо, рейтинг найбільш "щасливих" економік очолив Таїланд, з трохи гіршими показниками на другому місці опинилась Швейцарія, а Сінгапур та Японія ділять третє місце.

Нагадаємо, українські економісти розповіли, що буде з країною та її добробутом пілся виборів президента 2019. Головними ризиками для економіки України зараз є політична невизначеність, а також макроекономічні ризики.

Як повідомляв портал Знай.ua, у I кварталі 2019 року українські підприємці поліпшили свої прогнози щодо темпів зростання економіки протягом наступних 12 місяців, про що вони розповіли під час опитування Національним банком

Також Знай.ua писав про те, що в Нацбанку панікують через те, що в березні значно скоротились гривневі та валютні депозити.