Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс іноземних валют на 19 квітня 2019 року. Так, курс долара порівняно з показниками у четвер, 18 квітня, підвищився в ціні і тепер становить 26,83 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют Нацбанку на 18 квітня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 2683.7655 гривень;
- 100 євро – 3019.2362 гривень;
- 10 російських рублів – 4.1889 гривні.

Як видно з цими показниками, євро виріс у ціні на 4 копійки, а вартість російського рубля з четверга збільшилася на одну копійку. Крім того, долар також подорожчав на 15 копійок.

Популярні новини зараз
Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

До речі, почалася друга чверть року, і експерти спрогнозували, як поведе себе долар до кінця весни.

На думку Забловського, основними чинниками зростання цін стануть: збільшення тарифів на комунальні і транспортні послуги, індексація соцвиплат, монетизація субсидій, подорожчання імпортних товарів. Шевчишин говорить, що "комуналка", а також тютюн і алкоголь стануть ключовими драйверами.

За оцінкою фінансових аналітиків, II квартал 2019 року ознаменується прискоренням зростання інфляції. Її показник складе близько 2,5%.

Нагадаємо, ціни на товари і послуги обганяють доходи українців. Все це відбувається через зростання інфляції. Стрибки курсу валют не припиняють лякати. Голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко розповів, чого чекати від долара цієї весни.

Як повідомляв портал Знай.uа, висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн. За долар, євро в цьому випадку буде коштувати 33 грн. У бюджеті-2019 зазначено, що в грудні долар буде коштувати 29,4 грн.

Також портал Знай.uа писав, що Національний банк повністю затвердив, як буде працювати система електронних платежів Нацбанку і банківської системи у зв'язку з перенесенням робочих днів у 2019 році. Свята внесуть зміни в роботу системи електронних платежів Нацбанку.