Олігарх Ігор Коломойський розставив усі крапки над "і" у скандалі з ПриватБанком - він пояснив, чому націоналізація фінансової установи була вигідна чинному президенту Петру Порошенку.

Ігор Коломойський

Про це він повідомив в інтерв'ю "Економічній правді", передає РБК-Україна.

Коломойський відзначив, що Валерія Гонтарєва, яка на той час очолювала НБУ, і Катерина Рожкова - заступник голови НБУ, доповіли Порошенку, що в заставах ПриватБанку є акції "1+1 Продакшн".

Валерія Гонтарева
Валерія Гонтарева

Популярні новини зараз
Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Олігарх стверджує, що Порошенко з 2015 року вів тривалі переговори з Ігорем Суркісом про те, щоб купити у нього 25% акцій телеканалу, і був готовий заплатити близько 200 млн доларів.

Окрім того він додає, що Гонтарева запропонувала "забрати ПриватБанк", що дозволило б Порошенку отримати блокуючий пакет.

"Але "1+1 Продакшн"- це не компанія, на якій ліцензія, а яка просто робить контент. Це звичайна продюсерська компанія. Його неправильно інформували, він не розібрався", - пояснив Коломойський.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Він відзначив, що у 2016 році після націоналізації ПриватБанку Порошенко "нічого не отримав".

"Якщо добре розібралися, що це не те, за чим вони йшли, то Порошенко так кричав на Гонтареву, що викликали швидку допомогу... Порошенка обдурили. Замість того, щоб нормально купити у Суркісів пакет акцій, він у блуд вліз", - резюмував олігарх.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Нагадаємо, під час екстреного засідання Ради національної безпеки й оборони у четвер, 18 квітня, чинний президент України Петро Порошенко ухвалив рішення про реформацію Окружного адміністративного суду Києва.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Володимир Зеленський в ефірі політичного шоу "Право на владу" поставив всі крапки над І в скандалі з ПриватБанком і зв'язках з олігархом Ігорем Коломойським.

Також Знай.ua писав про те, що у штабі кандидата в президенти України Володимира Зеленського прокоментували ситуацію з ПриватБанком.