Російський суд засудив українця до 6 років тюрми за листування в чаті "ВКонтакте"

Він звинувачується в публічних закликах до тероризму, каже журналіст Антон Наумлюк.

"Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив анархо-активіста з Євпаторії Євгена Каракашева до шести років позбавлення волі загального режиму за звинуваченням в публічних закликах до терористичної діяльності за листування в чаті "ВКонтакте", – пише журналіст.

Він зазначає, що державне обвинувачення вимагало для Каракашева 9 років в'язниці.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Каракашева затримали 1 лютого 2018 року. В соцмережі "ВКонтакте" анархіст разом зі своїми однодумцями обговорював справу "приморських партизанів".

Варто нагадати, що В Окружний адміністративний суд Києва надійшов позов з вимогою заборонити виїзд чинному президенту України Петру Порошенку за кордон протягом року після виборів президента і парламентської гонки.

Так у позові фігурують такі прізвища, як глава адміністрації Ігор Райнін і перший заступник голови парламентської фракції БПП Ігор Кононенко. Про це повідомили в прес-службі суду, пише видання "Акценти".

Позивачем виступає телеведучий і блогер Олександр Дубинський. Відповідачами виступають Національна поліція, СБУ та Держприкордонслужба. Ведучий зажадав суд визнати неправомірними дії, а точніше бездіяльність в сфері захисту національної безпеки України.

Крім усього іншого, в позові Дубинський вимагав визнати протиправною діяльність і бездіяльність Національної поліції та СБУ у сфері профілактики корупції в країні, якої, на думку Дубинського, сприяли перші особи держави.

Нагадаємо, Журналіст звинуватив НАБУ в покритті банди грабіжників

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Павло Гриб пішов на радикальні заходи через вибори в Україні

Також "Знай.ua" писав про те, що Під Тернополем копи випадково "закрили" найнебезпечнішу банду