Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній, який прийшов проголосувати розповів про найбільше виклики перед новим президентом.

Про це повідомляє "Прямий".

Зокрема, митрополит Епіфаній розповів, що Україна перебуває у вкрай важкому стані, через війну. За словами митрополита новий глава держави повинен покласти всі сили для збереження проєвропейського курсу та територіальної цілісності країни.

Епіфаній
Епіфаній

"Потрібно пам’ятати, що ми зберігаємо свою територіальну цілісність. Україна перебуває зараз у важки випробуваннях. Ми перебуваємо в стані війни. Тому ми обираємо главу Української держави, який повинен і надалі боротися проти цієї агресії і повинен зберегти територіальну цілісність нашої України і зберегти той європейський курс, до якого ми з вами прагнули і прагнемо в майбутньому, щоб стати повноцінним членом європейської громади", - зазначив Епіфаній.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Варто нагадати, що глава Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній здійснив свій перший архіпастирський візит на Тернопільщину. Під час промови він наголосив на тому, що Україна повинна єднатися, аби протистояти ворогу.

Нагадаємо, митрополит Київський і всієї України Епіфаній на зустрічі з дітьми з ліцею-інтернату "Патріот" назвав термін, коли військові дії на Донбасі закінчаться. За словами владики, війна закінчиться після того, як відбудеться об'єднання українців, наголошується в повідомленні на сайті ПЦУ.

Як повідомляв "Знай.ua", нещодавно кандидат у президенти України Володимир Зеленський заявив, що не має жодних планів щодо Томосу, які могли б нашкодити автокефалії. Водночас у штабі шоумена заявили про підтримку Православної церкви України та історичність події надання Томосу.

Також "Знай.ua" писав, що митрополит Київський і всієї України Епіфаній проголосував на президентських виборах. Митрополит відзначив, що "свого" кандидата обрав доволі швидко. Епіфаній розпові, що віддав свій голос за кандидата, який повинен повести Україну вперед. Водночас його ім’я він так не назвав.

Розслідування по Майдану можуть тривати 15 років, якщо влада не зміниться - Горбатюк