Глава Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній здійснив свій перший архіпастирський візит на Тернопільщину. Під час промови він наголосив на тому, що Україна повинна єднатися, аби протистояти ворогу.

Про це він сказав під час урочистої Божественної літургії та молебню у храмі святих мучеників Бориса і Гліба, повідомляє Politeka.

"Зараз ми переживаємо складні, непрості часи становлення нашої Української держави. На сході країни йде війна. Агресор намагається нас поневолити фізично і розділити всередині держави. І ми повинні зрозуміти: якщо ми будемо розділені, то тоді північний сусід матиме можливість захопити нашу країну", – наголосив митрополит Київський і всієї України.

Епіфаній
Епіфаній

За словами глави ПЦУ, саме зараз українці обирають своє майбутнє. Епіфаній наголосив, що потрібно пам'ятати, за що віддали своє життя герої Революції гідності.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Це – вирішальний час для України та кожного з нас. Ми з вами обираємо наше майбутнє. Майбутнє на наступні роки. Це те майбутнє, яке ми з вами окреслили на Майдані Незалежності, під час Революції гідності. Тоді Небесна сотня поклала своє життя саме за той європейський вектор розвитку нашої Української держави, за що загинули та тисячі наших героїв на сході України. Про це ми повинні пам’ятати й бути мудрими, пильними, справедливими та відчувати ту відповідальність, яка лежить на кожному з нас", – додав митрополит Епіфаній.

Після служби митрополит також подарував представникам місцевої влади Тернополя точну копію Томосу про створення незалежної помісної Української православної церкви. На завершення Епіфаній вклонився до Тернопільської чудотворної ікони Матері Божої та помолився на могилі спочилого предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви Митрополита Мефодія (Кудрякова).

Нагадаємо, Епіфаній розкрив всю правду про українську самосвідомість: пишаємося бути бандерівцями.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Зеленський підтримав нову українську церкву: Епіфаній відреагував миттєво.

Також Знай.ua" писав про те, що Епіфаній нагадав українцям, для чого потрібен Великий піст.