Кабінет міністрів України врегулював питання компенсації за загибель або захворювання на навчальних військових зборах.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що спеціальна постанова КМУ від 17 квітня врегулювала питання призначення і виплати одноразової допомоги в разі смерті особи, звільненої зі строкової військової служби, якщо смерть наступила протягом року після звільнення в результаті поранення, контузії, каліцтва, захворювання, пов'язаних з виконанням обов'язків військової служби або з проходженням військової служби.

Військові навчання ЗСУ
Військові навчання ЗСУ

Крім того постанова передбачає виплату одноразової допомоги у випадках отримання військовослужбовцям строкової служби, військовозобов'язаним або резервістом захворювання під час виконання ним обов'язків військової служби, що призвело до часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності (в тому числі в разі звільнення, але не пізніше ніж через три місяці після звільнення ).

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Варто нагадати, що українські захисники наголошують, що захищають батьківщину, щоб виборці могли без проблем проголосувати, вибравши своє майбутнє. Перші військові вже проголосували на дільницях. Бійці по черзі голосують на прифронтових ділянках, змінюючи один одного на позиція

ЗСУ
ЗСУ

.Захисники кажуть, що виборці повинні пам'ятати, що сьогодні вони вибирають крім президента й головнокомандуючого армії.

Нагадаємо, українським військовим на Донбасі вдалося завдати нищівного удару по позиціях терористів "ДНР". Вони знищили вогневу позицію бойовиків.

Як повідомляв "Знай.ua", на окупованому путінськими бойовиками Донбасі в ході бойових дій було ліквідовано так звану "ополченку", члена незаконних збройних формувань Лілію Максименко (Егамбердієву).

Також "Знай.ua" писав, що російські окупанти давно приречені і прекрасно це розуміють, однак і далі продовжують дешеву браваду гучними промовами, які віщають з ретельно охоронюваних кабінетів. Незважаючи на своє жалюгідне становище, ватажки бандформувань і далі розповідають історії про гучні перемоги, які нічого, крім сміху вже давно не викликають.

Розслідування по Майдану можуть тривати 15 років, якщо влада не зміниться - Горбатюк