У російському Волгограді військового пенсіонера "кинули". Йому відмовилися визнати військову службу в “ДНР”, пояснивши це тим, що такої держави за міжнародним правом не існує.

Ситуацію висвітлив сам пенсіонер - Михайло Заїкін, який брав участь в бойових діях на стороні терористів. Яквиявилось, він вимагав відшкодувати йому пенсію, яку припинили виплачувати з моменту його прибуття на Донбас.

Зазначимо, російським законодавством передбачено, що військову пенсію припиняють у разі вступу на військову службу або на службу в органи внутрішніх справ РФ і в будь-яких інших державах.

"Документи, видані посадовими особами не визнаної держави, не могли бути покладені в основу при прийнятті рішення про припинення виплати пенсії і не є належними доказами у справі", – підтвердили в суді, де розглядався позов пенсіонера.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Суд визначив, що “народна міліція Донбасу” не вважається за російськими законами військовим формуванням іноземної держави, так як держави “ДНР” по міжнародному праву просто немає.

Зрештою, у результаті рішення військкомату було визнано незаконним і Заїкіну були змушені повернути всю невиплачену пенсію.

Екс-бойовик навіть зняв відео-скаргу, як лишаютьросійської військової пенсії за службу в "ДНР":

Варто нагадати, що "ДНР" - невизнане та самопроголошене квазідержавне утворення. Знаходиться на окупованій Російською Федерацією території окремих районів Донецької області України.

Нагадаємо, "великий рогатий": мережа сміється над свіжим фото ватажка "ДНР" і його спільників.

Як повідомляв портал "Знай.uа": друг "Гіві" не встиг підзаробити: під Кримом схопили терориста "Сомалі".

Також "Знай.uа" писав, що Кіркоров, Басков та Гришковець рвуться до України: чому "бомонд Путіна" марить Києвом.

Український письменник і сценарист Андрій Кокотюха прокоменував звернення драматурга і актора Євгена Гришковця щодо гастролей російських артистів в Україні.