Кабінет міністрів збільшив субсидії фермерським господарствам в Україні – відтепер вони зможуть одноразово отримати від держави бюджетну субсидію в розмірі 3000 гривень за кожен гектар, однак не більше 60 тисяч гривень на одне господарство. Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Міністерства аграрної політики і продовольства.

Фермерське господарство

У повідомленні йдеться: «Бюджетні кошти надійдуть на рахунок, відкритий в уповноваженому банку». Для отримання виплати фермерам слід особисто подати заявку та документи в регіональні відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств:

  • копію статуту фермерського господарства або договору про створення сімейного фермерського господарства;
  • відомості з Державного реєстру майнових прав на нерухоме майно, що підтверджує право власності або користування земельною ділянкою;
  • копію документа, який підтверджує чистий дохід від реалізації продукції за останній рік до 20 млн гривень;
  • фермерським господарствам, які зареєстровані у поточному році – копію фінансового звіту за останній квартал;
  • довідку, що діє на дату подання заявки, про відсутність заборгованості по податках, зборах, платежах;
  • згода одержувача про надання Мінагрополітики інформації про нього за формою, визначеною уповноваженим банком;
  • довідку державного реєстратора про те, що господарство не знаходиться на стадії ліквідації і не є банкрутом.

Фермерське господарство

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що деякі українці вже отримали від держави субсидії у рамках монетизації на руки на оплату комунальних послуг. Однак не все так просто і вони не можуть витратити її на свій розсуд. Так, матеріальну допомогу не можна буде витрачати до тих пір, поки повністю не будуть сплачені всі рахунки по комуналці.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа": в Україні пенсії призначаються різним категоріям населення: після виходу на заслужений відпочинок по віку, стажу, також виплати призначаються по інвалідності або у разі втрати годувальника. Тому українці можуть змінити один вид виплат на інший - більш вигідний.

Також "Знай.uа" писав, що субсидіанти, які отримують пільги на оплату компослуг "живими грошима", отримають їх у квітні і травні. А ось влітку запрацює інша система. В уряді повідомили, що українцям замість грошей на руки субсидії будуть видаватися у вигляді доплат до пенсій або "живих" грошей в Ощадбанку.