У понеділок, 22 квітня, майже по всій території України буде по-весняному сонячна і тепла погода. У той же час невеликі дощі можуть пройти лише в західних областях країни. Про це йдеться на Facebook-сторінці українського Гідрометцентру.

Так, Страсний тиждень почнеться з гарної погоди, яка протримається до самого свята Великодня. Синоптики прогнозують в понеділок вдень від +13 до +17 градусів тепла.

Варто відзначити, що 21 квітня в Україні майже опадів не буде. Лише вночі на заході країни, вдень у Карпатському регіоні місцями можливий невеликий дощ. Вітер очікується східний і південно-східний, 5-10 метрів на секунду.

На Правобережжі вночі стовпчики термометрів опустяться до +1-6 градусів тепла, заморозки на поверхні ґрунту 0-4 градусів. При цьому на Лівобережжі прогнозуються сильні заморозки у повітрі 0-3 градусів. Вдень температура буде в межах +13-18 градусів.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Згідно з прогнозами синоптиків, з 21 по 23 квітня в більшості областей України очікуються заморозки. Зокрема, 22 квітня на Лівобережжі сильні заморозки у повітрі 0-3 градусів (ІІ рівень небезпеки, оранжевий). У вівторок, 23 квітня, в більшості областей країни заморозки на поверхні грунту 0-3 градусів (I рівень небезпеки, жовтий).

карта Укргідрометцентру на 22 квітня

Нагадаємо, що в травні місяці на українців чекає неймовірно тепла погода. За прогнозами синоптиків, різкого зльоту температури в травні в Україні слід очікувати після 9 числа, тоді стовпчики термометрів піднімуться до 28-30 градусів.

Як повідомляв портал Знай.uа, у перших числах травня очікується +19-21 градус тепла, але 2 травня є ймовірність дощу. Пыд час пізнього Великодня найхолоднішою хвилею є перша, тобто та, яка через півтори тижні.

Також портал Знай.uа писав, що у найближчі дні з України нарешті підуть морози, а на захід повернуться дощі з грозами. Про це повідомили синоптики українського Гідрометцентру.