У 2001 році Галина прийняла вольове рішення переїхати з чоловіком до Португалії. Вона зазначає, що перші три місяці вони жили в автомобільних фургонах і збирали виноград з іншими заробітчанами, повідомляє видання "Експрес". Після того, як вона завагітніла, то повернулася додому до мами, а чоловік залишився в Португалії, але через 8 місяців після рожидения сина забрав їх знову до себе. В той момент Галина вирішила, що буде працювати по професії, адже вона вчилася на спеціальност і "Телерадіоапаратура і техніка", але пішла працювати перукарем в салон краси своєї знайомої, як колись і в Україні, коли не було роботи.

Два роки вона пропрацювала в салоні, але потім перукарня закрилася і українка знову залишилася без роботи. Вона не здавалась і кожен день ходила все в новий і новий салон, в кожного залишала контакти, але було все безрезультатно, поки одного ранку їй не передзвонили. З того моменту пройшло вже більше 14 років і Галина не шкодує, що стала перукарем, продовжуючи працювати там само.

Салон краси
Салон краси

Якось мати підштовхнула її до участі в конкурсі перукарів. От що заробітчанка згадує про це:
"Вхід був вільний, платиш 50 євро і можеш брати участь. Але ці змагання є дуже престижними. Конкурс проходив у три етапи, у півфіналі виявилися лише 20 перукарів, серед них - я, єдина українка, решта - переважно бразильці та португальці. Представила класичну зачіску."

Заробітчанка
Заробітчанка

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Галина побели у конкурсі і у вигляді призу їй вручили старовинне перукарське крісло вартістю 3,5 тисячі євро, ретро-машинку, якої вже сто років, але вона все ще функціонує і дві пари професійних ножиць. Українка згадує, що її також запросили до мерії, де вручили грамоту і після цього клінетов стало набагато більше.

Про свій робочий день дівчина розповідає:
"Працюю, як і раніше, шість днів на тиждень, крім неділі. За день стрижу до 30 - 40 чоловіків. Клієнтів дуже багато, і всі місцеві українці ходять до мене. (Сміється.) І ціну на стрижку не маю права змінювати, адже не власницею цієї перукарні, тому у мене і в подальшому можна підстригтися за 7 євро."

Нагадаємо, з'явилися деталі трагедії українського заробітчанина в Польщі

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Польща назавжди відмовиться від українців: заробітчанам знайшли гідну заміну

Також портал Знай.ua" писав про те, що Заробітчани в Чехії знайшли собі "полуничку": одна на чотирьох і навіть без грошей