Менш, ніж за тиждень українці святкуватимуть світлий Великдень. Більшість господинь самостійно печуть найважливіший атрибут свята - паску. Найкращі кулінари поділились власними рецептами пасок, які прикрасять будь-який стіл та прийдуться до смаку кожному.

Великдень

ПАСКА ВІД ЄЛИЗАВЕТИ ГЛІНСЬКОЇ

Переможниця шоу "МайстерШеф" Єлизавета Глінська розповіла, що потрібно зробити, аби паска не вийшла сухою, а глазур не сипалась під час нарізання.

Отже, які інгредієнти знадобляться для пасок за рецептом зіркового кулінара:

Для тіста:

500 гр борошна

140 гр цукру

24 гр свіжих дріжджів (6 г сухих дріжджів)

10 гр солі

300 гр яєць (7 шт)

80 мл молока

250 гр вершкового масла (82%)- холодні кубики

Молоко змішати з дріжджами, додати яйця. Потім додаємо борошно сіль і цукор. Вмішати кубики вершкового масла. Вимішувати тісто протягом 10-15 хвилин, щоб воно стало однорідним. 

традиційна паска

Після цього тісто варто поставити в холодильник на ніч.

Щоб пипічка не вийшла сухою, Єлизавета ділиться одним секретом. Потрібно родзинки та інші сухофрукти витримати у цукровому сиропі.

ДІЄТИЧНА ПАСКА

Для тих, хто не вживає здоби, можна приготувати сирну паску. До речі, вона також є традиційною стравою на Великдень.

Ця паска готується без борошна та яєць.

Інгредієнти:

  • 500 грам сиру
  • Пів склянки жирної сметани
  • 100 грам вершкового масла
  • 100 грам цукрової пудри
  • Горіхи, цукати, сухофрукти – за смаком

сирна бабка

Спосіб приготування:

Сметану, сир, масло і цукрову пудру змішати до однорідної маси, помістити у форму для паски, прикрити марлею і покласти зверху важкий прес (м'ясорубка, праска, камінь). Залишити в холодильнику на, як мінімум, 12 годин. Перед подачею на стіл прикрасити цукатами, сухофруктами і горіхами.

ПАСКА В МУЛЬТИВАРЦІ

Даний варіант підійде тим господиням, які не мають часу або ж умов, щоб спекти традиційну паску. Для цього репта підійде мільтиварка.

Інгредієнти:

  • 2,5 склянки борошна
  • 100 мл молока
  • 75 грам вершкового масла
  • 10 грам дріжджів
  • Щіпка солі
  • Щіпка ваніліну
  • Цукор
  • 2 яйця
  • Родзинки – за смаком

Спосіб приготування:

Для початку розтопіть дріжджі в теплому молоці. Перемішайте і залиште на п'ять хвилин. Потім збийте яйця з цукром і додайте розм'якшене вершкове масло. Влийте в цю масу розведені дріжджі і перемішайте. Залиште в теплому місці на кілька годин.

Після цього замішайте з борошном і додайте родзинки чи інші сухофрукти. Варто залишити тісто у спокої на дві години.

Чашу мультиварки застіть вершковим маслом і викладіть в неї тісто. Увімкніть режим Випічка. Для випікання знадобиться приблизно 40-50 хвилин.

Після цього обережно дістань випічку та прикрасьте на ваш смак.

Нагадаємо, українцям нагадали, скільки вони відпочиватимуть на Великдень.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли, що обов'язково потрібно зробити на Великдень

Також Знай.ua писав про те, що Чистий четвер припадає на сьомий тиждень Великого посту і відзначається за три дні до Світлого Великодня.