Кабмін вніс зміни до деяких постанов, пов’язаних з порядком видачі посвідчень водія, підготовки водіїв, а також акредитацією автошкіл. Передбачається запровадити нововведення протягом півроку.

Зокрема, запроваджено відеофіксацію процесів складання іспитів зі знань правил дорожнього руху і навичок керування транспортними засобами. Відеофіксація процесу складення теоретичного іспиту наразі вже реалізована в сервісних центрах МВС нового зразка. Відтепер практичні іспити також фіксуватимуться за допомогою спецобладнання, що встановлюватиметься в кожному екзаменаційному авто.

Неможливо буде скласти теоретичний іспит в одному територіальному сервісному центрі МВС, а практичний – в іншому.

До 2 років скоротили термін чинності отриманого Свідоцтва про закінчення навчального закладу з підготовки водіїв транспортних засобів.

Примітно, що отримати або обміняти посвідчення водія неможливо без відмітки про місце реєстрації в документі, що посвідчує особу.

Запроваджено електронний обмін інформацією. Викладачі та інструктори з водіння зобов’язані вносити у електронний журнал інформацію про час проведення теоретичних та практичних занять. З допомогою нововведення планують посилити контроль за організацією навчального процесу в кожному закладі з підготовки водіїв та, зокрема, за навчанням кожного слухача.

Всі випускники, які закінчили навчання з підготовки водіїв будуть допущені до складання іспитів без додаткового навчання в автошколі.

На сайті Регіонального сервісного центру МВС можна підготуватися до теоретичної частини іспиту з ПДР завдяки безкоштовному онлайн-тренажеру. Він є точно таким, як складається в сервісному центрі МВС.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, в Україні почало діяти нововведення. Тепер воліям не потрібно возити з собою автоцивілку.

Як повідомляв Знай.ua, українці продовжують розмитнювати автомобілі з єврономерами. Які моделі найбільше прижилися в Україні.

Знай.ua також писав, що водіям пояснили, як отримати компенсацію за пошкоджене авто через ями на дорогах.