23 березня 2017 року в центрі української столиці застрелили Дениса Вороненкова, екс-депутата Держдуми РФ, після чого генеральний прокурор України Юрій Луценко давав коментар про версію слідства.

Після тривалого розслідування справа отримала несподіваний оборот, про що на своїй сторінці в Facebook написав Віталій Губін: "Прямо зараз вдова розстріляного два роки тому в Києві екс-депутата Держдуми РФ дала свідчення у Шевченківському суді Києва. Ви будете сміятися, але там в підсумку Януковича ще зробити крайнім намагатимуться).

Как принято говорить, "вот это поворот". Дело Вороненкова. Прямо сейчас вдова расстрелянного два года назад в Киеве...

Geplaatst door Виталий Губин op Dinsdag 23 april 2019

Суть показань Максаковою під присягою: її колишній чоловік Тюрін (він же злодій у законі "Тюрик"), який за обвинувальним актом є замовником вбивства Вороненкова в Києві разом з ФСБ, виявляється ні при чому. Хоча раніше сама Максакова запевняла протилежне і відео цього допиту я знаходив і давав в мережу".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Марія Максакова

Що стосується основного послання Максаковою суду, то воно полягає в тому, що Тюрін не винен у трагедії, як немає провини і ФСБ, але зате в ньому замішаний старший син Януковича. Як повідомляється, проти Вороненкова був налаштований його знайомий обнальщик Качур з Росії. Він, за словами Максакової, обмовив Вороненкова в Росії, і там її покійного чоловіка хотіли посадити до в'язниці ні за що. З цієї причини він з дружиною вирішили сховатися в Києві у свого знайомого, з яким домовилися про обмін нерухомості з Москви на Київ. Але останній їх обдурив, та ще і за допомогою дочки Вороненкова.

Марія Максакова

Губін резюмував: "Загалом, глобально, як стверджує вдова, Панаітов вирішив через квартиру завалити Вороненкова. Ну і заодно підсобити Качуру. Який там взагалі "чистий чорт", знає всіх і вся, і щільно тре з сином Януковича.

Зідзвонився з Панаітовим. Коментувати відмовився, але анонсував судові нежданчики для Максакової і сказав - це все маячня, що вдова несе. До речі, вона ж там зарядила, що було-таки стеження перед вбивством Вороненкова, і люди з ГРУ писали про це протоколи. Тим цікавіше буде наступне засідання, де як раз цього розвідника і допитувати будуть".

Марія Максакова

Захисник одного з підозрюваних прокоментував ситуацію: "Можемо говорити, що картковий будиночок слідства, який озвучував генпрокурор Юрій Луценко, розсипався. Тепер в нашому епізоді ні замовника, ні організатора і незрозуміло, хто і як комусь давав якісь вказівки. Луценко намалював схему, де все відштовхується від Тюріна, а його, як запевняє свідок, там не було".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Володимир Зеленський після перемоги на виборах заявив, що має намір змінити Луценка на посаді генпрокурора.

Як повідомляв портал "Знай.uа": блогер Ігор Лесев розповів, у чому була головна помилка генпрокурора Юрія Луценка у справі нардепа Надії Савченко та Володимира Рубана.

Також "Знай.uа" писав, що генеральний прокурор України Юрій Луценка зізнався, що раніше був шанувальником "Кварталу 95".