Незабаром вартість послуг з видачі цивільних і закордонних паспортів в Україні зросте. На засіданні уряду в середу, 24 квітня буде затверджена нова тарифна сітка на відповідні послуги, пише Хвиля.

Якщо в Кабміні не висловлять заперечень, пропоновані зміни вступлять в силу з 1 травня 2019 року. Ініціатор підвищення цін міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у пояснювальній записці зазначив, що в 2017 році витрати міграційної служби (ДМС) зросли до 736 млн грн., у той час як роком раніше становили 463 млн грн. При цьому собівартість послуг зросла на 44,2%.

Український паспорт

У той же час інфляція в країні знижується, а середні зарплати ростуть, тому, як вважають чиновники, істотної шкоди бюджету українських родин підвищення розцінок на завдасть. У результаті це дасть можливість збільшити надходження від надання відповідних послуг на 278 млн грн., з яких 194 млн грн. направлять в загальні фонди місцевих бюджетів.

Уряд пропонує підвищити вартість послуг ДМС за видачу громадянських паспортів в разі їх заміни або втрати (перший раз паспорт громадянину буде видаватися безкоштовно). Крім того, хочуть підвищити розцінки на закордонні паспорти, вид на проживання, проїзні документи і ряд інших посвідчень. Передбачувана вартість послуг складе:

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Плата за видачу паспорта при заміні документа, у разі втрати:

У термін до 20 днів: з 87 до 126 грн.

У термін до 10 днів: з 174 до 252 грн.

Український паспорт

Плата за оформлення закордонного паспорта (у тому числі в разі втрати):

У термін до 20 днів: з 253 до 352 грн.

У термін до 7 днів: з 506 до 704 грн.

У термін до 3 днів: з 506 до 704 грн.

Уточнюється, що ці розцінки є лише частиною загальної вартості оформлення паспорта. Крім цього, українцям потрібно оплатити вартість самого бланка, а також послуги центру, що оформляє документ. Наприклад, у ДП «Документ» послуга з оформлення закордонного паспорту без доплати за терміновість на даний момент стоїть 957,32 грн.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що ціни на полицях українських супермаркетів ростуть в геометричній прогресії, що турбує багатьох українців.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в наступному місяці українцям роздадуть разову грошову допомогу.

Також "Знай.uа" писав, що фрукти подешевшали на 6% і зараз їх вартість в Україні менше, ніж, наприклад, у Польщі.