Міжнародний День ДНК

Цей день відзначають, щоб показати, що визнають важливість генетики і наукових досягнень у цій галузі. Саме цей день вибрали, тому що 25 квітня 1953 року були опубліковані результати дослідження структури молекули ДНК в журналі Nature. Тому в цей день проводять різноманітні спеціальні освітні програми та наукові лекції, а також виставки в багатьох країнах.

День дочки

День матері, сина, батька є, та є і День дочки. Немає ніяких даних про його історію установи, але відомо, що основним завданням дня є привернути увагу і суспільства, і держави до тих проблем, які є у дівчаток-підлітків. Адже їм часто потрібна допомога в соціалізації, знайомстві з професіями, допомога психологічна і правова, щоб подолати їх проблеми.

Всесвітній день пінгвінів

Цей день закликає людей пам'ятати, що потрібно зберігати тваринне розмаїття планети, а також різноманіття окремих регіонів і представників. Також важливо, що дата якраз випадає на період міграції пінгвінів для висиджування яєць і спаровування.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Великий (Чистий) четвер у православних християн

У цей день прийнято згадувати про дуже важливу євангельську подію – Таємну вечерю. Під час неї Ісус омив ноги своїм учням, показавши їм братерську любов і смирення, а також встановив обряд євхаристії – Святого Причастя.

Чистий четвер

Православні свята:

  • Страсна седмиця. Великий Четвер. Спомин Тайної Вечері.
  • Преподобного Василя, сповідника, єпископа Парійського.
  • Муромської і Белиничсбкої ікон Божої Матері.
  • Триває Великий піст.

Василь Парильщик

Насправді святого, пам'ять якого відзначають в цей день, звали Василем Парійським. На Русі Василеві дали прізвисько Парильщик, тому що весна землю парить. Навіть іноді одушевляли землю, порівнювали її з бабою в лазні. Сонце вже добре прогрівало грунт, а значить можна очікувати хороший урожай. Намагалися також сьогодні обережно ходити по лісу, тому що ведмідь вже вийшов з барлогу і може ховатися в кущах.

Василь Парильщик

Іменини в цей день

Василь, Давид, Іван, Марія, Марфа, Сергій

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.