Сьогодні православні відзначають Чистий четвер, під час якого згадують про Таємну вечерю Ісуса зі своїми учнями, про встановлення таїнства євхаристії та про те, як Він омив ноги своїм учням, показавши їм смирення і братську любов.

У цей день прийнято очищати все: себе, будинок, душу. Сьогодні обов'язково купалися в річці або озері, якщо було занадто холодно – обливалися в лазні. Це має принести здоров'я на весь рік. Бажано скупатися до сходу сонця. Бо саме вранці вода володіє цілющими властивостями. Навіть якщо ви просто довше постоїте під душем. Але краще ванна, а ще краще лазня. Також вважається, що вода очищає не тільки тіло, але і душу, а гріхи прощаються.

Також слід обов'язково влаштувати генеральне прибирання. У будинку повинно бути чисто скрізь. Вважається, що тоді весь рік у хаті буде чисто, якщо поприбирати сьогодні. Ще можна виготовити четвергову сіль для великоднього столу. Потрібно взяти жменю солі, загорнути її в ганчірку і покласти в піч, коли ганчірочка обгорить, потрібно зібрати сіль і зберігати її весь рік.

Сьогодні слід постаратися донести свічку додому з церкви, щоб вона не погасла. Тому краще візьміть лампадку або спорудіть їй захист від вітру. Її полум'ям потрібно випалити хрест у хаті на сволоці від різної нечисті. Цю свічку також запалюють, якщо хтось сильно хворіє або пологи виявилися дуже важкими.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Чистий четвер

Ще є спосіб зробити так, щоб весь рік було достатньо грошей у сім'ї. Потрібно протягом дня три рази перерахувати всі гроші в будинку, але так, щоб ніхто не бачив. Роблять це вранці, в обід і ввечері.

У Чистий четвер православні відправляються в храми, де звершується літургія Василя Великого, освячувати миро. Прийнято сповідатися, причащатись. Увечері, в храмах читають "Дванадцять Євангелій".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.