У неділю, 28 квітня, християни відзначають найголовніше свято - Великдень. Традиційно у великодній кошик кладуть фарбовані яйця і паски. Як правильно вибрати і пофарбувати головний атрибут цього світлого свята?

Як правильно вибрати яйця на Великдень

Зверніть увагу на термін виготовлення (чим свіжіше, тим краще), виробника (чим ближче ферма до торговій точці, тим краще), місце зберігання яєць (чисте і без неприємних запахів) і термін зберігання. Дієтичні яйця при температурі від 0 до 20 градусів зберігаються не більше 7 діб, столові - від 8 до 25 діб, а миті - не більше 12 діб.

На шкаралупі не повинно бути пошкоджень. Яйце має бути чистим, без слідів посліду і пір'я.

Яйця на Великдень 2019: підготовка до фарбуванні

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Перед тим, як фарбувати яйце, воно має полежати при кімнатній температурі пару годин. Тоді шкаралупа не полопається при варці.

Фарба ляже рівніше якщо яйце ретельно помити.

Під час варіння треба обов'язково додати у воду сіль і оцет.

Як пофарбувати крашанки у цибулинні

Яйце можна фарбувати цибулевим лушпинням і отримати гарний бордовий колір.
Візьміть лушпиння ріпчастої або червоної цибулі (на 2 склянки води приблизно 8 цибулин).
Покладіть лушпиння у каструлю, налийте води, доведіть до кипіння і варіть близько 30 хвилин. Після того, як відвар охолоне, його потрібно процідити. Покладіть у нього яйця і варіть близько 15 хвилин, а потім різко остудіть під холодною водою.
Як цікаво пофарбувати яйця на Великдень-2019

Незвичайний візерунок на великодніх яйцях можна отримати за допомогою зеленки і цибулиння.

Вам знадобляться:

  • цибулиння,
  • зеленка,
  • капронову панчоху,
  • рукавички (для захисту шкіри).

Лушпиння треба розім'яти на маленькі шматочки і обвалити в ній яйця. Потім лушпиння потрібно закріпити на яйцях капроновою панчохою, а імпровізовані мішечки покласти у воду. Додайте у воду зеленку і варіть 15 хвилин. Так ви отримаєте бордово-діамантовий колір.

Нагадаємо, погода на Великдень змусить українців повернутися в минуле.

Раніше Знай.uа повідомляв, як правильно підготуватися до Великодня.

Також Знай.uа писав, як правильно фарбувати яйця на Великдень.