Із суботи, 27 квітня в Україні призупинили видачу біометричних документів.

Про це повідомляє держпідприємство Документ.

З 17:00 27 квітня в усіх центрах "Паспортний сервіс" припинили оформлювати та видавати закордонні паспорти, ID-картки, посвідки на тимчасове та постійне проживання. Це пов'язано з проведенням регламентних робіт з технічного обслуговування серверного та телекомунікаційного обладнання міграційної служби, повідомляє підприємство.

З 8 ранку 2 травня видача документів відновиться.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Варто відзначити, що при цьому оформлення довідок про несудимість, страхування, апостилювання здійснюється у штатному режимі.

Нагадаємо, що голова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі заявив, що на сьогоднішній день немає абсолютно ніяких причин для скасування безвізового режиму з Україною. Таку думку він висловив у четвер, 25 квітня, на зустрічі Європейської бізнес асоціації, передає Хвиля.

"Я не бачу причин, чому ми повинні скасовувати безвізовий режим", — сказав Мінгареллі.

Також глава представництва ЄС в Україні додав, що країна повинна продовжити співпрацю з МВФ для забезпечення макрофінансової стабільності, забезпечити верховенство права, незалежність роботи антикорупційних органів.

Раніше повідомлялося, що Європарламент схвалив пропозиції Єврокомісії про зміну правил видачі віз для короткострокового перебування громадян третіх країн у Шенгенській зоні.

Так, термін подання на відкриття візи збільшено з 3 до 6 місяців до поїздки. Також документ передбачає можливість подання в електронному вигляді. У той же час діти та підлітки віком від 6 до 18 років тепер не зобов'язані платити візовий збір.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні держпідприємство "Документ" перестане видавати біометричні паспорти для громадян з 27 квітня по 2 травня. Головною причиною називають технічні роботи.

Також портал Знай.uа писав, що громадянам України повідомили приємну новину, тепер ті, хто має можливість подорожувати, можуть вільно направлятися в Таїланд з туристичною метою. Для перебування в країні до 30 днів потрібно мати лише закордонний паспорт – біометричний або звичайний.