Депутати Європейського парламенту різко засудили дії Росії через роздачу паспортів на окупованих територіях України.

Дану заяву опублікували на сайті Європарламенту.

Заява була підписана доповідачем комітету європейського парламенту у закордонних справах щодо України Міхаелем Галером, головою делегації Європарламенту, Парламентської асамблеї Східного партнерства Ребеккою Хармс і головою делегації Європарламенту у парламентському комітеті асоціації ЄС-Україна Даріушем Розаті.

"Ми засуджуємо указ президента Російської Федерації від 24 квітня 2019 року, яким запроваджуються спрощені процедури подання на російське громадянство і на отримання російських паспортів для осіб, які постійно проживають в деяких районах Донецької і Луганської областей України. Цей російський указ неприйнятний і знову демонструє неповагу російської влади до суверенітету України і міжнародного законодавства", – йдеться у заяві.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Європейські депутати заявляють, що РФ демонструє подальшу дестабілізацію в Україні через 3 дні після обрання президента.

Європарламент

"Це рішення є продовженням російського тренда видачі російських паспортів у конфліктних районах країн Східного партнерства, які знаходяться поза контролем національних урядів", – йдеться у документі.

Варто нагадати, що Представники Євросоюза думають, що указ начальника кримських і донецьких терористів про видачі на окупованому Донбасі російських паспортів - це прямий підрив українського суверенітету, порушення Мінських угод і привід для глобальної тривожності.

Про це від імені Німеччини, Франції, Польщі, Бельгії і Великобританії, а також Італії, Нідерландів і Швеції заявив постійний представник Франції при ООН Франсуа Делатр.

Нагадаємо, У Зеленського заговорили про найважливіше

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Саакашвілі сказав Зеленському, як перемогти Путіна

Також "Знай.ua" писав про те, що З 1 травня паспорти українців чекають зміни