Пасха є великим святом, яке переплетене з народними повір'ями і традиціями. У цей день наші предки дотримувалися особливих прикмет для того, щоб в будинок прийшло фінансове благополуччя.

В 2019 році Великдень випав на 28 квітня. У цей день православні ходять у храми, а в церквах проводяться пишні служби.

Грошові прикмети

В будинок приверне процвітання і гроші багатий святковий стіл з частуваннями і великими порціями. Бажано застелити стіл красивою білосніжною скатертиною.

Після того, як святковий обід завершився, потрібно прибрати і перемити весь брудний посуд, а крихти витрусити на вулицю, слід гостям. Згідно з народним повір'ям, гості обов'язково повернуться і принесуть з собою гроші.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Прибираючи зі столу після Великодня, рухайтеся за годинниковою стрілкою — це приверне в будинок процвітання і грошовий успіх. Пишні і смачні паски на Великдень — добрий знак, що символізує собою заможний рік.

Оберегом від бід і неприємностей є свічки, принесені з церкви на Великдень. Для того, щоб посилити його, потрібно принести 12 свічок, запалити їх біля ікон і дати догоріти до кінця. Недогарки потрібно зберігати за іконами до наступного Великодня.

Не можна влаштовувати гучні застілля, бешкетувати і сваритися в цей день. Також заборонено розпивати алкоголь в надмірному кількості. Можна накликати біду і закликати бідний рік.

не Можна виносити сміття з хати у Великдень — можна винести весь достаток з дому. Не беріть і не давайте грошей у борг у Христове Воскресіння — гроші перестануть водитися.

Якщо встати на Великдень з першими променями сонця і зустріти світанок, то це принесе щастя і добробут всім членам сім'ї.

Нагадаємо, які заходи призначені і коли святити паски у Києві.

Як повідомляв Знай. ua, що можна святити в церкві, а що заборонено.

Знай. ua писав, як правильно підготуватися до великого свята.