З 1 липня 2019 року адміністративний збір за оформлення ID-карт і закордонних паспортів збільшиться, про що стало відомо з повідомлення ДП "Документ".

Згідно з даними підприємства, вартість оформлення ID-картки строком до 20 робочих днів складе 345 гривень (раніше - 279 гривень), з них 126 гривень - вартість адміністративних послуг, 219 гривень - вартість бланка.

При оформленні ID-картки строком до 10 робочих днів оновлена вартість складе 471 гривень (раніше 366 гривень), з них 252 гривень вартість адміністративних послуг, 219 гривень - вартість бланка.

Український паспорт

Оформлення закордонного паспорта терміном до 20 робочих днів обійдеться в 682 гривень (раніше 557,32 гривень), з них 352 гривень – адміністративна послуга, 330 гривень - бланк.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Закордонний паспорт за 7 робочих днів та до 3 робочих днів (за наявності підстав) обійдеться українцям у 1034 гривень (раніше 810,32 гривень), з них 704 – адміністративна послуга, 330 гривень - бланк.

В ДП "Документ" розповіли, що гранична вартість адміністративних послуг залежить від розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, а вартість оформлення документів збільшилася вперше з 2016 року, і "за підрахунками експертів, таке підвищення збільшить надходження до місцевих бюджетів в 2019 році на майже 200 млн. гривень".

Український паспорт

Нагадаємо, раніше зазначалося, що кабінет Міністрів ввів автоматичне переоформлення субсидій для домогосподарств на наступний опалювальний сезон: "Буквально тиждень тому уряд ухвалив зміни і доповнення в систему субсидій, і ми вже сьогодні внесли такі пропозиції щодо того, що на новий опалювальний сезон не буде у нас стовідсотковою подачі заяв та переоформлення субсидій".

Як повідомляв портал "Знай.uа": незабаром власників автомобілів на іноземній реєстрації будуть штрафувати і конфіскувати машини. Почнеться це з 25 травня, коли в силу вступить закон про розмитнення "евроблях". При цьому багато водіїв не мають наміру платити.

Також "Знай.uа" писав, що з 17:00 27 квітня у всіх центрах "Паспортний сервіс" припинили оформляти і видавати закордонні паспорти, ID-карти, посвідки на тимчасове та постійне проживання. Це пов'язано з проведенням регламентних робіт з технічного обслуговування серверного та телекомунікаційного обладнання міграційної служби.