День прикордонника в Україні

Це свято в Україні почали відзначати з 2018 року. Його створив своїм указом президент Петро Порошенко. День вибрали, тому що 30 квітня 1918 року біля ст. Колпакова українськими військами були встановлені свої символи на кордон Української держави. І зараз прикордонна служба охороняє український кордон з іншими країнами, стежить за дотриманням прикордонного режиму, проводить контроль і пропуск через кордон, бере участь у боротьбі з нелегальною міграцією та організованою злочинністю. Традиційно у всіх українських містах до Дня прикордонника приурочено безліч урочистих і святкових заходів.

Міжнародний день джазу

Вперше цей день пройшов в 2012 році, його встановили в 2011 році Генеральна конференція ЮНЕСКО. Мета свята – підвищити ступінь поінформованості суспільства про педагогічну роль джазу, про нього, як про силу, яка сприяє миру, єдності, діалогу і розширює контакти між людьми. Щоб просувати джаз багато громадських організацій, приватні особи і навчальні заклади допомагають у цьому. Це свято вважається одним з таких інструментів.

Міжнародний день свічника

День відзначають з 2017 року. Він повинен об'єднати всіх майстрів в свічковий справі. Хоча ця сфера вважається маловідомою, але кожен рік у всьому світі збільшується виробництво свічок з воску і парафіну. А дату вибрали, тому що сьогодні ще й день Зосими Соловецького, якого вважають покровителем бджіл.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Православні свята:

  • Вівторок Світлої седмиці.
  • Іверської ікони Божої Матері.
  • Преподобного Зосими, ігумена Соловецького.
  • Ікони Божої Матері "Избавительница" і "Одигітрія" Шуйской.

Зосима Бджільник

Зосима Соловецький — святий, що шанується в лику преподобних. Зосиму і Саватія вважають заступниками бджіл і бджільництва. У цей день намагалися вивезти вулики на пасіки або хоча б винести в сад або у двір.

Народні прикмети на 30 квітня

Посередині ділянки ставили стіл, накривали його чистою скатертиною, викладали хліб, сіль, свічку з пасхальної утрені і богоявленську воду. Потім слід було помолитися Саватію і Зосимі, обійти пасіку з запаленою свічкою і освятити територію освяченою водою.

Іменини в цей день

Адріан, Олександр, Зосима, Єфрем, Іван, Михайло, Семен, Федір

Як повідомляв портал Знай.ua, в травні українців чекають як мінімум три дні, коли висока ймовірність магнітних бур. Це відбувається, оскільки активність на поверхні сонця досягає піку. Метеочутливі люди можуть відчути нездужання.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що погода випробує українців на міцність в травні. На нас чекає температурна аномалія: такого не було вже багато років. А червень стане аномально спекотним місяцем.