Неймовірна популярність серіалу "Гра престолів" породжує апетит у тих, хто вже підсів на "Гру...", і у тих, хто сидить на ній давно. Цікаво, що є серіали, які не тільки схожі на екранізацію романів Джорджа Мартіна, деякі навіть лягли в його основу. Вони схожі на "Гру..." драматургійно, а не візуально.

Прокляті королі (Les rois maudits), 2005

Цей 5-серійний французький міні-серіал єдиний не американський, з яких вийшла "Гра престолів".

Він більше складений з романів того, хто писав книжки, екранізовані каналами France 2 і France 2 Cinеma – Моріса Дрюона, відомого в Україні у радянські часи.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Рим (Rome), 2005-2006

Це мало не прямий пращур "Гри престолів": його породив той самий канал НВО; він ідентично вільно користується прийомами шоку і зваблення, показуючи фронтальне оголене жіноче тіло і моменти натуралістичного насильства і вбивств. Мав бюджет у 100 мільйонів доларів.

Тюдори (Tudors), 2007-2010

Чотири сезони серіали ідеально вписались в лінійку іншого телеканалу, ShowTime, який посеред телевізійної революції 2000-х років випустив епохальні "Косяки", "Декстера" і "Каліфорнікейшенс".

"Тюдори" ­– це майже аналогічна копія "Гри..." з єдиною різницею, що обігрували реалії шокуючої історії англійського короля першої половини XVI сторіччя Генріха VIII.

Спартак (Spartacus), 2010-2013

Це така собі проміжна ланка між "Римом" і "Грою престолів", що породило нового і гідного конкурента гігантам НВО і ShowTime – канал Starz! (пізніше серед фанатів йому абсолютну славу зроблять "Чорні вітрила", а серед глядачів – "Чужоземка").

Вікінги (Vikings), 2013-2020

Перший похідний серіал від "Гри престолів". Не в сенсі спін-офф, а в сенсі стилістичної аналогії. І як у випадку з "Римом" і "Тюдорами", мова йде про історію, вичитану з книжок, "Вікінги" інтерпретують цю історію, як хочуть.

Принц драконів (The Dragon Prince), 2018

Якщо була б школа для серіаломанів, в якій 8-9 клас відводили б "Грі престолів", то в 1-2 класі, напевно, вивчали б "Принца драконів".

Це анімаційне шоу від Netflix має одночасно двох батьків – анімаційного "Аватара" з Анхом і Корою та абсолютною популярністю в 2000-х роках, і, власне, "Гру...".

Спадкоємці (Succession), 2018

Такий ж жорсткий і навіть жорстокий серіал жанру драма, як і в "Грі престолів". Цей серіал для тих, хто цінує в "Грі престолів" саме драматургію, і хоче нарешті йти далі.

Нагадаємо, бойкот "Євробачення 2019" в Ізраїлі: світові зірки долучилися до флешмобу на підтримку конкурсу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Квартал 95 показав найкумеднішу пародію на "Свинку Пепу": Таткові-хряку дали хабаря, їдемо на пікнік.