У середу, 1 травня в більшості областей України пройдуть дощі. Їх з собою принесе циклон Valentin, що йде з південного заходу Європи.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook народний синоптик Наталка Діденко.

"Місцями дощі будуть помірними і навіть сильними. Південна частина України піддасться дії циклону менше, але вже ввечері і там дощів стане більше. А Приазов'я взагалі спробує утриматися в середу без опадів". Наталка Діденко

Дощ в Україні
Дощ в Україні

Синоптик розповіла, що українцям не дасть спокою сильний вітер, який іноді буде доходити до штормових поривів. Стовпчики термометрів покажуть у західних і північних регіонах країни вдень 9 + 14 градусів. На півдні і в центрі буде найтепліше — до + 15 + 22 градуси.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

У Харківській області очікується + 10 + 12, у Луганській — від + 12 до + 16, у Донецькій тепліше — до + 17 + 20 градусів.

Похолодання та дощ
Похолодання та дощ

У Київ циклон Valentin 1 травня теж принесе дощі, сильний поривчастий вітер і прохолодну погоду: + 11 + 13 градусів. З четверга, 2 травня, почне теплішати.

"Враховуючи те, що зараз строки посадки картоплі значно „помолодшали“ на городах у всіх уже всього повно, краще 1 травня почитати книгу, пошукати на осінь лоукости, прикрити кульочками залишки паски, щоб не засохли, поміняти воду в вазах з квітами та обговорити нарешті з надійною людиною події третьої серії „Гри престолів“. Рясних позитивних всім вам вражень". Наталка Діденко

Дощ у Києві
Дощ у Києві

Нагадаємо, цього року в червні українцям слід готуватися до аномальної спеки. За народним прогнозом, температури перевищать +30 градусів. Разом з тим, будуть і зливи. Такий прогноз дав народний синоптик Леонід Горбань.

"Невеликі опади прогнозуються на початок червня. Там два періоди дощів – 2 і 7 червня. Взагалі цей місяць буде теплий, навіть гарячий, а дощів у другій його половині не передбачається" вважає він.

Як повідомляв раніше портал Знай.uа, попередили про потужні магнітні бурі у травні. Кому слід приділити більше уваги здоров'ю, щоб легше пережити аномальні дні.

Також портал Знай.uа писав, що синоптик дав прогноз погоди на червень 2019.