Не стало легендарного українського скульптора, автора герба міста Київ, Бориса Довганя.

Про це інформує "Народна правда".

Довгань Борис Степанович народився у Києві на Пріорці, навпроти будинку, де колись зупинявся Тарас Шевченко, а тепер знаходиться філія шевченківського музею.

Згодом напередодні війни в 1939 році батьки з дітьми переїхали до Киргизстану у Фрунзе.

По закінченню Великої вітчизняної війни в 1945 році, Довгані повернулися назад до Києва, де Борис продовжує навчання у восьмому класі школи № 8 (на Куренівці), але через рік залишає школу і переходить на навчання в технікум річкового транспорту (тепер - коледж), де провчився на штурмана тільки один рік. У коледжі зрозумів, що ця професія не його і залищив навчання.

З 1947 по 1950 рік навчався в Київському училищі прикладних мистецтв, де здобуває спеціальність лепника, модельника і формувальника.


З 1950 до 1956 навчається в Київському художньому інституті.

Після закінчення інституту - на творчій роботі, паралельно - з 1950 до 1961 року викладав скульптуру в Київській художній середній школі імені Тараса Шевченка.

Борис Степанович Довгань учасник Другої світової війни, член Спілки художників України з 1965 року, Почесний академік Національної академії мистецтв України з 2009 року.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Біографія Бориса Довганя включена в довідник "Життя знаменитих" та видань Американського Біографічного інституту в знак визнання його видатного внеску в прогрес ХХ століття.

Нагадаємо, тривала хвороба забрала життя відомої французької акторки Анни Бургиньон, яка більш відома під псевдонімом Анемон. Як стало відомо, знаменитість боролась з раком легень.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, на 81 році життя помер відомий російський художник Валерій Філіппов.

Також портал Знай.ua писав, що у столиці Украни встановили меморіальну дошку на честь народної артистки Євгенії Мірошниченко.