З'явилася інформація про те, скільки Україна на окупованому Донбасі зазнала втрат за квітень 2019 року. У підсумку, нарахували чотирнадцять українських захисників.

Про цю сумну статистику стало відомо завдяки повідомленням волонтерського фонду "Повернись живим".

ЗСУ
ЗСУ

Відомо, що 39-річна Яна Червона (Відьма) і 50-річний Олександр Мілютін (Діда) з 46-го батальйону ЗСУ "Донбас-Україна" загинули 2 квітня внаслідок попадання 120-міліметрової ворожої міни в бліндаж. Так, 46-річний Юрія Фармагея з 57-ої бригади ЗСУ було вбито снайпером противника біля Пісок під Донецьком.

ЗСУ
ЗСУ

Відомо, що 22-річний Іван Лисиця і 21-річний Дмитро Срекнев 6 квітня загинули від кульових поранень біля хутора Вольний в Золотому. Швидше за все, також вбиті снайперами.

57-річний Микола Неживий (Механ) з 93-їй бригади ЗСУ загинув 8 квітня на позиції "Зеніт" під Донецьком внаслідок вибуху протитанкової керованої ракети.

40-річний піротехнік ДСНС Олег Бойов загинув 9 квітня під час розмінування насосної станції біля Зайцевого під Горлівкою.

30-річний десантник Олег Чибинєєв з 79-ї бригади ЗСУ загинув під ворожим обстрілом біля Маріуполя.

28-річний Володимир Лисаківський з 35-ої бригади морської піхоти ЗСУ отримав важке поранення біля Гранітного на Старогнатовському плацдармі 11 квітня, наступного дня помер.

55-річний Ігор Ігнатенко (Цум) з 93-їй бригади ЗСУ загинув 12 квітня в бою під Авдіївкою біля Донецька.

20-річний Микола Волков (Смурфик) з медичного добровольчого батальйону "Госпітальєри" отримав важке снайперське поранення в голову 12 квітня, помер 15-го.

20-річний Олександр Цапенко (Студент) з 54-ої бригади ЗСУ загинув 22 квітня під мінометним обстрілом у Новоолександрівка під Попасною.

54-річний Юрій Коновод з 24-го батальйону "Айдар" 53-їй бригади ЗСУ загинув від кулі снайпера біля Південного під Горлівкою.

53-річний Сергій Гвоздієвський з 79-ї бригади ЗСУ під маріуполем підірвався в авто на ворожій міні 29 квітня, на наступний день помер від отриманих ран.

На жаль, 24-а бригада ЗСУ сьогодні доповнила квітневий список ще одним, п'ятнадцятим загиблим воїном: 51-річний Володимир Куцик був убитий снайпером окупантів біля Мар'їнки під Донецьком.

Варто зазначити, що більшість наших бойових втрат – жертви снайперських обстрілів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, в Чехії судять капрала, який воював за донецьких бойовиків: фото.

Як повідомляв Знай.uа неможливо повірити, що це відбувається в наш час: 8-річних дівчаток змушують виконувати подружній борг.

Також Знай.uа писав, ватажок терористів вперше за п'ять років з'явився на відео: чого очікувати.