На Донбасі українським захисникам в зоні проведення Операції Об'єднаних сил за рік вдалося відвоювати близько 24 км² території (хутір Вільний, Південне, Шуми). Варто зазначити, що ЗСУ не вдалося порушити Мінські домовленості.

Про це стало відомо завдяки зверненню командувача ООС генерала-лейтенанта Сергія Наєва.

Звернення Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва з нагоди першої річниці проведення операції #ООС...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Woensdag 1 mei 2019

Командувач військами ООС перерахував найважливіші перемоги за цей час.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Серед наших найбільших досягнень, в першу чергу, слід зазначити примус ворога до зменшення інтенсивності вогню і, внаслідок цього, зменшення кількості втрат з нашого боку. А також зниження рівня злочинності в регіоні, будівництво мостів, сприяння в будівництві доріг і лікарень, створення належних умов для життя цивільного населення", – підкреслив він.

ЗСУ
ЗСУ

Наєв пообіцяв, що бійці ОС продовжать боротьбу за перемогу на Донбасі.

"Низько вклоняємося подвигу тих, хто поклав своє життя заради нашої Батьківщини. Ми пам'ятаємо кожного з Вас. Ви назавжди залишитися у наших серцях", – зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Чехії суд завершує розгляд справи капрала армії Чеської Республіки Еріка Ешту. Відомо, що чоловіка звинувачують у тероризмі. З'явилася інформація, що на суді вже свідчив офіцер чеських Збройних сил Іво Зелінка, який розповів, що до вступу в чеську армію капрал чотири тижні воював на боці путінських бойовиків "ДНР" в Україні. Про це стало відомо завдяки повідомленням видання Idnes.

Варто нагадати, що на тимчасово окупованому Донбасі світле свято Великодня відзначили українські військовослужбовці. Бійці ООС взяли участь у великодніх богослужіннях, поласували пасками і святковою їжею, які їм передали українці, а також пораділи листівкам з листами і малюнками від дітей.

Нагадаємо, ЗСУ приведені в повну бойову готовність: донецькі бойовики можуть не дожити до Великодня.

Як повідомляв Знай.uа воїни нагадали українцям, для чого захищають Донбас: зробіть правильний вибір.

Також Знай.uа писав, экс-ватажок "ДНР" розповів, чому не окупував Київ: у мережі шукають, куди скинути грошей на лікування.