Чиновники готові припинити виплати субсидій. Хто може залишитись без пільг після перерахунку у травні.

Про це розповіли у "Сніданку з 1+1" представники Міністерства соціальної політики.

Українцям нагадали, якщо вони мають борги по оплаті компослуг в розмірі 340 грн, в такому разі є ризик залишитись без державної допомоги на наступний опалювальний період. Однак повернути пільгу можна. Найпростіший спосіб – це розрахуватися з боргами. Більш складний - зробити реструктуризацію або піти з заявою вдо суду.

тарифи

Що змінить у травні

Тепер при розрахунку субсидії будуть враховувати тільки обсяги спожитого газу за місяць без додаткових нарахувань постачальника.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Зараз відбувається нарахування облгазами певних сум, які не зовсім законними. Це приведення до стандартних умов, коли якісь відсотки або коефіцієнти застосовуються. Коли нарахування відбуваються за певними нормами, які не відповідають встановленим Урядом показниками", - говорить директор департаменту Мінсоцполітики Віталій Музиченко

українці

У Мінсоцполітики підрахували, що близько трьох мільйонів субсидіантів знову отримають пільги, їм їх перерахують автоматично. Іншим потрібно звертатися за субсидіями з новими заявами.

Повторно нести документи та декларації про доходи повинні внутрішньо переміщені особи, орендарі житла, і люди, які не проживають за місцем реєстрації. Також це стосується сімей, у яких змінився склад сім'ї протягом останнього року або є працездатні особи з доходами менше, ніж мінімальна зарплата.

оплата комунальних

Для оформлення субсидій з травня враховуватимуть доходи за третій-четвертий квартал 2018 року. Подати заповнені документи можна навіть поштовим листом або онлайн.

Але потрібна особиста присктність під час підписання договорів.

Щоб оформити субсидії, не встаючи з дивану, онлайн, потрібно громадянам мати електронний підпис.

Нагадаємо, українцям нагадали про головні зміни у травні в різних сферах життя.

Як повідомляв раніше Знай.ua, новий закон заборонить переходити жителям багатоповерхівок на автономне опалення.

Також портал Знай.ua писав, що вартість оформлення біометрики в Україні збільшиться з 1 липня.