В Україну прибули трохи більше 130 військовослужбовців бригадної тактичної групи "Страйк" 101-ї повітряно-десантної (десантно-штурмовий) дивізії армії США

Церемонія передачі повноважень між двома підрозділами американської складовою місії JMTG-U пройшла 2 травня у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ ім.гетьмана Петра Сагайдачного (МЦМБ).

Передає Хвиля.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

"На заміну військовослужбовцям 278-го бронекавалерийского полку Національної гвардії США зі штату Теннессі, які перебували на Львівщині з літа 2018 року, в Україну прибули понад 130 військових 2-й бригадної тактичної групи «Страйк» 101-ї повітряно-десантної (десантно-штурмовий) дивізії армії США. Термін ротації на території України для американських військових складе 9 місяців", — кажуть у Міноборони.

Військові навчання НАТО
Військові навчання НАТО

Відомство зазначає, що американські бійці чудово впоралися із завданнями по тренуванню українських вояків в рамках «Об'єднаної багатонаціональної групи по підготовці — Україна» (JMTG-U) і були нагороджені міністерством оборони України.

"Представники армії США будуть продовжувати допомагати в тренуванні підрозділів ЗСУ за стандартами підготовки армій країн НАТО", — кажуть в оборонному відомстві.

Варто нагадати, що У четвер, 2 травня, стало відомо, що бійці Збройних сил України навчалися "робити шашлик" з російських бойовиків на окупованому Донбасі з допомогою українського аналога американського озброєння.

Так, нещодавно військовослужбовці ЗСУ пройшли спеціальний навчальний курс по використанню нової системи "Стугна", яка є українським аналогом протитанкового комплексу США Javelin.

Відповідне відео з тренувань українських захисників опублікував на відеохостингу YouTube відомий блогер Харитин Старский.

Наголошується, що на навчаннях були присутні самі розробники комплексу – інженери конструкторського бюро "Луч". Творці стугни показували бійцям ЗСУ, як тренуватися на системі, застосовуючи симуляцію вогню.

Нагадаємо, В США випробували в боях новітній винищувач-невидимку

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Українську потужність відчують в Туреччині

Також Знай.ua" писав про те, що Військовий автомобіль підім'яв під колесами десятки протестувальників