У мережі показали приголомшливі фото анексованого Криму, на яких можна побачити наслідки екологічної катастрофи в Армянську.

Відповідні фото з'явилися в Telegram-каналі під назвою "Кримський бальзам".

На знімках можна побачити, що відбувається в місті Армянськ внаслідок функціонування заводу "Кримський титан".

"Хочеться, звичайно, завжди тільки про хороше, але так не буває. Є у нас і таке техногенне "мистецтво". Кислотонакопичувач заводу "Кримський титан", - йдеться в підписі до фото.

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Ще у 2018 році окупаційна влада Криму оголосили про закриття заводу Кримський титан (філія компанії Титанові інвестиції Дмитра Фірташа) у зв'язку з викидом токсичних речовин в повітря в Армянську і околицях. Росприроднагляду також виписали штраф на суму 736,8 млн рублів через забруднення навколишнього середовища і порушення права громадян на екологічну безпеку.

Підконтрольні Москві влада сподівалася, що після зупинки роботи "Кримського титану" екологічна ситуація у місті покращиться, оскільки "обсяг кислоти, яка надходить в накопичувач, зменшиться".

Варто зазначити, що в ніч на 24 серпня в місті Армянськ з'явився невідомий наліт "липкою іржі", яким покрилися металеві предмети. Крім того, жителі скаржилися на першіння в горлі, висип і загальне нездужання. Попередньою причиною появи маслянистого нальоту на металевих предметах назвали випаровування вмісту кислотного накопичувача, використовуваного "Кримським титаном". Вони були спровоковані сильною спекою і посухою

Нагадаємо, залізничні колії на Кримському мосту можуть пошкодити геологічні умови, великі навантаження і зовнішні фактори, що призведе до справжньої катастрофи.

Як повідомляв "Знай.ua", масштабної екологічної катастрофи не уникнути: Кримський міст знищує все живе, замість моря буде болото.

Також "Знай.ua" писав, що Чехія поставила на місце прихильників анексії Криму: рішення суду.