В Чехії Конституційний суд постановив, що в діях готелю у місті Острава, який відмовився поселяти громадян Російської Федерації без письмової заяви із засудженням анексії Кримського півострова, дискримінації не було.

Про це стало відомо завдяки повідомленням "Радіо Свобода".

суд
суд

За інформацією журналістів, також скасовано штраф, який було накладено на фірму-господиню готелю. Тепер справа повертається на повторний розгляд до Вищого адміністративного суду Чехії. Конституційний суд встановив, що про дискримінацію могла б йти мова, якщо клієнтів відмовлялися селити за мотивами ненависті, очевидної сваволі або з приниженням гідності.

У справі ж з готелем Brioni в центрі Острави мова йшла про безпосереднє емоційне вираження політичної позиції його власника на однозначне порушення міжнародного права, яким була анексія Криму Росією, і ця позиція збігається із зовнішньою політикою Чехії і політикою міжнародних організацій.

"Підприємець не повинен бути політично нейтральним і при здійсненні підприємницької діяльності йому можна заборонити висловлювати свою позицію, якщо це робиться коректним чином", - зазначив суддя-доповідач у справі Войтех Шимичек.

Суд констатував, що готель анонсував таке обмеження своїх послуг в інтернеті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський сторожовий корабель "Сметливый" зайшов в окупований Севастополь, випускаючи в небо величезний стовп диму. Знімками поділилися в одному з блогів на Livejournal.

Варто нагадати, що один з найстаріших пляжів на території захопленої Росією Керчі, на півострові Крим, повністю зруйнували окупанти. Видання пише, що популярне місце в цьому році не зможе прийняти туристів, так як комунальні служби, так і не почали підготовку узбережжя в цьому районі до курортного сезону.

Нагадаємо, кримський міст охопив небачений колапс: сотні людей опинилися в заручниках ситуації.

Як повідомляв Знай.uа Україна звернулася до Радбезу ООН через скандальний указ Путіна.

Також Знай.uа писав, Кравчук вручив Зеленському "дорожню карту" по Криму.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще