Поліція почала розслідування щодо появи відеоролика на екранах, розміщених у державному аеропорту Бориспіль. На скандальному відео карта України була зображена без Автономної Республіки Крим.

У понеділок, 29 квітня, один з пасажирів аеропорту повідомив правоохоронцям про ротацію відео.

"За цим фактом слідчим відділом аеропорту Бориспіль відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 110 Кримінального кодексу України — посягання на територіальну цілісність і недоторканність України". повідомили у департаменті комунікацій Національної поліції

У відомстві підкреслили, що в результаті опитування вдалося з'ясувати, лист з пропозицією про розміщення відеоконтенту надійшов на підприємство з Міністерства інформаційної політики.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

В департаменті комунікацій відзначили, що поліцейські збирають доказову базу для оголошення підозри особам, які замовили і створили цей відеопродукт.

аеропорт Бориспіль
аеропорт Бориспіль

Нагадаємо, що українцям розкрили подальші плани глави держави-окупанта Володимира Путіна, який запустив "марафон щедрості" на окупованому Донбасі видачею населенню російських паспортів.

Суть стратегії окупантів пояснив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Лою в ефірі oboz.tv.

Володимир Путін
Володимир Путін

"Росія роздаватиме громадянство жителям окупованих територій Донецької та Луганської областей в три етапи, окупанти вже склали списки на отримання паспортів РФ", - зазначив Лою.

Раніше ми писали, що Україна виступає за введення секторальних або міжнародних економічних санкцій проти Москви, а не персональних за роздачу паспортів РФ в Донбасі.

Як повідомляв раніше Знай.uа, переможець виборів президента України Володимир Зеленський відреагував на роздачу Росією паспортів на Донбасі.

Також Знай.uа писав про те, що відомий російський художник Сергій Йолкін дав користувачам мережі новий привід для саркастичних жартів над ватажком кримських і донецьких терористів Володимиром Путіним.