Україна виступає за введення секторальних або міжнародних економічних санкцій проти Москви, а не персональних за роздачу паспортів РФ в Донбасі.

Україна працює над новим пакетом санкцій проти країни-агресора Росії у зв'язку з указом Володимира Путіна про запуск процедури роздачі російських паспортів громадянам України, які живуть на тимчасово окупованій території Донбасу. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє прес-служба МЗС у Twitter.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Зараз дипломати України активно працюють над створенням нової хвилі політичного тиску на Росію, а також над підготовкою додаткових українських санкцій проти Росії секторальних і економічних", - заявив він.

В ефірі телеканалу Інтер глава МЗС уточнив, що Україна буде наполягати на введенні секторальних або міжнародних економічних санкцій проти Москви, а не персональних, як це було після нападу на моряків ВМС у Чорному морі.

За словами Клімкіна, санкції можуть торкнутися "людей і компаній, які становлять основу кремлівського режиму".

"Є певні креативні ідеї, які я поки озвучувати не буду", - додав він.

Нагадаємо, представники Євросоюзу вважають що указ начальника кримських і донецьких терористів про видачу на окупованому Донбасі російських паспортів - це прямий підрив українського суверенітету, порушення Мінських угод і привід для глобальної тривожності.

Про це від імені Німеччини, Франції, Польщі, Бельгії і Великобританії, а також Італії, Нідерландів і Швеції заявив постійний представник Франції при ООН Франсуа Делатр.

"Ми, члени Європейського Союзу повністю підтримуємо незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - зачитав заяву країн ЄС представник Франції.

Нагадаємо, Україна звернулася до Радбезу ООН з-за скандального указу Путіна.

Як повідомляв Знай.uа, США жорстко обложили путінських окупантів: поверніть українських моряків.

Знай.uа писав, Тарас Тополя посол ООН: стало відомо, чим займеться соліст легендарних "Антитіла".