В Україні настав сезон ранніх овочів. І хоча ціни на них зараз набагато вище літніх, багато громадян з задоволенням купують їх у бажанні підживити свій організм вітамінами після зими. Проте варто бути акуратними, адже замість підвищення імунітету ви можете потрапити на лікарняне ліжко з отруєнням.

Нітрати самі по собі не є небезпечними. По суті це солі азотної кислоти, які містяться в навколишньому середовищі. Природні нітрати є у всіх фруктах і овочах, проте в безпечній кількості для людини. Їх рівень у продукті може стати небезпечно високим, якщо фермери навмисно будуть стимулювати добривами їх зростання. Про це повідомляють у Держслужбі з питань безпеки продуктів та захисту прав покупця.

Відомо, що в 2019 році на ринки України вже не змогли потрапити 15 тонн ранніх овочів і фруктів. Вони не змогли пройти тест на нітрати, який є обов'язковим для всіх ранніх овочів. Лабораторії є при кожному офіційному ринку, а в супермаркети вони приходять вже після проходження контролю в лабораторіях.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"В основному зараз перше місце за кількістю випадків перевищення нітратів займає редис, далі йде огірок, капуста. В інших ранніх овочах випадки перевищення допустимих норм бувають, але це радше поодинокі випадки", - зазначають житомирські фахівці.

Важливо берегти здоров'я і не бояться цікавитися у продавців наявністю документів, які засвідчують походження, якість та безпеку овочів.

Нагадаємо, як ціни вдарили по найпопулярнішим продуктів.

Як повідомляв Знай. ua, українці відкрили грибний сезон.

Знай. ua писав, що в Україні різко злетіла в ціні молочна кошик.