У Міноборони України заявили, що почалися випробування новітнього артилерійського комплексу "Оболонь-А".

Про випробування української суперзброї заявив Степан Полторак, коли відвідав державне підприємство "ЛОРТА", що входить в "Укроборонпром".

Степан Полторак
Степан Полторак

Про це передає Хвиля.

За його словами, завдяки цьому комплексу, артилерійські підрозділи України підвищать свою ефективність на 30-40%.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Він буде більш мобільним та ефективним, підвищить можливості вогневого ураження противника, а також живучість екіпажів", — відзначає Полторак.

До того ж, він додав, що комплекс є найсучаснішим і унікальним, не маючи при цьому ніяких деталей від країни-агресора.

"Там тільки ті запчастини та компоненти, які вироблені в Україні, на вашому підприємстві, а також ті, які нам поставили наші партнери", — розповів Полторак.

Після того, як випробування завершаться, комплекс надійде на озброєння армії України, а також почнеться його виробництво.

Варто нагадати, що Ситуація на українсько-російському кордоні, як і раніше залишається складною - Росія готує черговий план по захопленню України. Біля берегів Азовського моря було помічене величезне угруповання російських військ. Про це повідомив Міністр оборони України Степан Полторак, пише Хвиля.

"Ситуація залишається складною. Групування війська, яка знаходиться на кордоні з Україною, небезпечна для України. 28 батальйонів тактичних груп, масштабне угруповання в районі Азовського моря, сили і засоби, збільшені під час окупації Криму за окремими напрямами в 10 разів, є небезпечними", - зазначив глава Міноборони в інтерв'ю телеканалу "Прямий" в суботу.

Як повідомив глава Міноборони, Збройні сили України контролюють ситуацію, системно працює розвідка і надходить необхідна інформація. Полторак докладно пояснив ситуацію на кордоні з Росією і наміри російських військ

Нагадаємо, Кораблі НАТО увійдуть в Чорне море в найближчі дні

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Полторак похвалився зарплатою $1000 в армії

Також Знай.ua" писав про те, що Українська армія створила корпус і танкову бригаду резерву