На понеділок, 6 травня, Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс долара США до гривні:

03.05 06.05 Правка
1 долар США 26,56 грн 26,48 грн - 0,08 грн

Долар
Долар

Якщо порівнювати з 3 травня, курс долара знизився на вісім копійок після зростання на сім копійок вдень раніше.

Аналітики підкреслили, що зниження курсу спостерігається через те, що на ринок потрапила валютна виручка, яку експортери накопичили за період пасхальних вихідних.

У той же час повідомляється, що за місяць квітень гривня зміцнилася до долара на 2,3% у порівнянні з березневим курсом, підрахували в НБУ.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

долар
долар

Нагадаємо, євро несподівано обвалився до мінімуму 2017 року і його курс вже деякий час тримається нижче психологічного рубежу в 30 гривень. Останній раз так дешево євровалюта коштувала майже 2 роки тому - в кінці червня 2017-го.

У порівнянні з 26 квітня, Нацбанк знизив курс євро на 12 копійок, визначивши курс на рівні 29,49 грн за 1 євро. Це рекордне просідання євровалюти за 2 роки. Про те, чому так відбувається, розповіли економісти.

Євро повернувся у 2017 рік
Євро повернувся у 2017 рік

Так, за словами Олександра Охріменка, євро дешевшає на світовому ринку, зокрема, через політику Федеральної резервної системи США, яка призводить до зростання вартості долара.

Раніше ми писали, що Михайло Шнайдер "здійснив" мрію українців - він показав долар, курс зупинився на позначці "8" відношенню до гривні. Відповідною публікацією юрист поділився на своїй сторінці в Facebook.

Гривня
Гривня

"Ну нарешті сталося те, про що багато хто так довго мріяв. В АТБ з'явився долар по 8", - написав Шнайдер.

Українці в коментарях відзначили, що подібний подарунок з боку Нацбанку був би більш ніж доречним напередодні Великодня та травневих свят.

Як повідомляв портал Знай.uа, фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) завершив ліквідацію Смартбанку.

Також Знай.uа писав: фінансисти спрогнозували курс долара по закінченню виборів.