Національний банк України (НБУ) на 6 травня 2019 року встановив офіційний курс на рівні 26,48 грн/долар, що на 7 копійок нижче в порівнянні з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Офіційний курс гривні до долара на 6 травня встановлено на такому рівні: 2648,0461 гривень за 100 доларів (-7,6781 гривень).

При цьому курс долара на 2 травня становить 2655,7242 гривень за 100 доларів.

Нагадаємо, скандальний олігарх Ігор Коломойський говорить, що у нього не було ніякої угоди з Нацбанком і українським урядом про націоналізацію Приватбанку. Про це стало відомо з відео на YouTube-каналі Bihus.Info.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Так, в інтерв'ю Денису Бигусу Коломойський заявив, що чинна українська влада порушила домовленість, пов'язану з націоналізацією банку в кінці 2016 року.

У свою чергу журналіст нагадав йому про лист прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, в якому колишні власники банку просили його націоналізації і обіцяли всіляко їй сприяти. При цьому держава повинна була покрити борги Приватбанку перед НБУ за кредитами рефінансування.

Відзначимо, в мережі з'явився офіційний лист від колишніх власників ПриватБанка до уряду з проханням прийняти рішення про націоналізацію банку.

Відповідне звернення оприлюднено на офіційному ресурсі Міністерства фінансів України. Документ, підписаний Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим, датований 16 грудня 2016 року. У ньому йдеться про те, що банку загрожувало банкрутство, тому в найкоротші терміни його краще було передати у власність держави.

Нагадаємо, Коломойский заявил, що надавав допомогу переможцю виборів президента України Володимиру Зеленському радами і готовий продовжувати це робити.

Як повідомляв портал Знай.uа ПриватБанк за підсумками 2018 року поліпшив свій фінансовий результат. Прибуток банку зросла з 11,7 млрд. грн. до 12,8 млрд. грн.

Також портал Знай.uа писав, що Володимир Зеленський ніколи не представляв інтереси скандального олігарха Ігоря Коломойського і ніколи не буде чиєюсь маріонеткою. Про це заявила дружина шоумена Олена Зеленська.