Український військовий загинув під обстрілом українських позицій російськими "Градами" влітку 2014 року. У п'ятницю, 3 травня, йому посмертно присвоїли звання Героя України.

Генерал-майор Ігор Момот за героїзм і мужність був нагороджений, хоча й посмертно найвищим званням героя України. Золоту зірку чинний президент України Петро Порошенко вручив його дочці під час перебування у Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби імені Ігоря Момота в ході робочої поїздки в Черкаську область.

На момент загибелі у зоні бойових дій Момот був полковником і керував Центром підготовки Держприкордонслужби.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Під час церемонії відзначили, що Момот був одним з перших, хто в 2014 році подався на Донбас на виконання бойових завдань. Також президент України згадав про героїчний вчинок офіцера.

"Перебуваючи в пункті пропуску "Довжанський", він, ризикуючи життям, вийшов з гранатою без запобіжної чеки до більш ніж 200 бойовиків, озброєних до зубів. Були й кулемети, гранатомети. І вони вимагали звільнити затриманого ватажка так званої "ЛНР" Болотова. Відважний вчинок офіцера змусив ворога відступити, але ненадовго – терористи оголосили нагороду за його голову". На його рахунку не одна знищена колона бойовиків, не одна викрита і знищена засідки терористів, не один знищений блокпост терористів", – розповів президент.

Нагадаємо, бійці ВСУ випробували потужність "українського Javelin"

Як повідомляв Знай. ua, українські воїни відбили атаку ворога з повітря.

Знай. ua писав, що Коломойський здивував словами про Донбасі.