В українських школах перенесли закінчення навчального року та початок літніх канікул. Про це передає Clutch.

Як повідомляється, дата початку канікул буде відрізнятися у залежності від класу, але всі українські школярі почнуть відпочивати приблизно на тиждень раніше. Так, навчальний рік для першокласників закінчитися 20-21 травня, для учнів 2-8 класів — 23-24 травня, для старшокласників — 24 травня. Правда, випускники підуть відпочивати тільки після здачі всіх екзаменів та ЗНО.

У Міністерстві науки і освіти заявили, що адміністрація кожної школи може самостійно вирішити, коли відпускати учнів на літні канікули. За їх постанови останній дзвінок у більшості шкіл пройде не 31 травня, а 24 травня. Новий навчальний рік почнеться 2 вересня, адже День знань у 2019 році випадає на неділю.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Раніше повідомлялося, що у Києві батьків двох учнів оштрафовано за те, що їхні діти займалися цькуванням і знущаннями над однокласником. Про це повідомляє МВД України на офиційній сторінці в Facebook.

Відомо, що учні четвертого класу принизливо жартували над однокласником. Постійно втягували його у бійку, ображали і псували його шкільні речі. З цієї причини хлопчик не хотів ходити у школу.

Правоохоронним органам вдалося встановити, що буллінг серед цих учнів тривав протягом чотирьох місяців. На батьків кривдників було складено адміністративні протоколи.

Батьків четвертокласників оштрафували на 850 гривень за буллінг.

Нагадаємо, у Першій міській гімназії Черкас розгорівся скандал. Вчителька музики вирішила долучити 10-річних дітей до радянського минулого. І не тільки розповіла популярні "факти" кремлівської пропаганди, але й змусила співати пісні радянських часів.

Раніше Знай.uа повідомляв, усі випускники українських шкіл з 2021 року будуть складати обов'язковий іспит з математики.

Також Знай.uа писав, цього року для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні зареєструвалися 354 051 українців.